Svetski mediji: Umrla je velika filmska zvezda Bata Živojinović

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski mediji: Umrla je velika filmska zvezda Bata Živojinović

Vodeći svetski mediji preneli su vest o smrti proslavljenog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Tekst koji je pod naslovom "Bivša velika jugoslovenska filmska zvezda Bata Živojinović preminuo u 82. godini" objavio AP preneli su na svojim sajtovima američki listovi "Vašington post", "Njujork tajms" i tamošnje televizije ABC njuz i Foks, kanadski dnevnik "Vinipeg fri pres", kao i britanski "Dejli mejl".

AP je u tekstu Živojinovića nazvao "legendom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog glumišta" i podsetio da je on takođe bio popularan i u Kini.

Vest o smrti najpopularnije filmske zvezde bivše Jugoslavije odjeknula je i u drugim bivšim jugoslovenskim republikama, navode mediji. Živojinović je tokom svoje glumačke karijere odigrao veći broj filmskih uloga od bilo kojeg drugog glumca u SFRJ, a najviše je igrao partizane koji se bore protiv nemačkog okupatora u Drugom svetskom ratu.

AP navodi da je zahvaljujući svom najpoznatijem filmu "Valter brani Sarajevo", Bata Živojinović bio zvezda u Kini. Američka agencija podseća i da je Živojinović bio kandidat na izborima za predsednika Srbije 2002. godine, ali je eliminisan u prvom krugu pošto je osvojio samo 3,3 odsto glasova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetski mediji o smrti Bate Živojinovića

Izvor: RTS, 23.Maj.2016

Vodeći svetski mediji preneli su vest o smrti proslavljenog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića. . Tekst koji je pod naslovom "Bivša jugo-megafilmska zvezda Bata Živojinović preminuo u 82. godini" objavio AP preneli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.