Po ovim ulogama ćemo pamtiti Batu Živojinovića! VIDEO

Izvor: Svet plus, 23.Maj.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po ovim ulogama ćemo pamtiti Batu Živojinovića! VIDEO

Velikan srpskog glumišta, Velimir Bata Živojinović, preminuo je sinoć u 82. godini života, a iza sebe je ostavio brojne uloge po kojima ćemo ga pamtiti. 

Tužna vest da je Bata Živojinović izgubio bitku sa životom potresla je mnoge koji su ga poznavali lično i koji su ga gledali na malim ekranima. On je za vreme svog profesionalnog života odigrao više uloga nego bilo ko u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << regionu.

Svoju glumacku karijeru započeo je 1955. godine u filmu "Pesma sa Kumbare", gde je tumačio Velju iz Belog potoka. Po njegovim rečima, njegova najznačajnija uloga bila je u filmu "Vlak bez voznog reda" u kom je igrao 1959. godine. Ipak, svetsku popularnost doživeo je ulogom Valtera u filmu "Valter brani Sarajevo" iz 1972.

Uloge Bate Živojinovića nisu bile samo velike, već i raznovrsne. Glumio je i heroje i zlikovce i lako je prelazio iz uloge u ulogu. Tokom šezdesetih se filmovima kao što su "Kozara" i "Operacija Beograd" i "Bitka na Neretvi" ustoličio kao jedna od najvećih zvezda jugoslovenske kinematografije, ali je njegov zenit došao sedamdesetih sa filmovima koji su za temu imali Drugi svetski rat. Tokom osamdesetih je paradirao na svoju sliku akcionog heroja ulogama u komedijama.

Osim u pozorištu i na filmu, proslavio se i različitim ulogama u serijama, a svakako najveća je uloga Aranđela Golubovića u seriji "Srećni ljudi"

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.