Senat potvrdio nominaciju Lorete Linč

Izvor: VOA, 23.Apr.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat potvrdio nominaciju Lorete Linč

Američki Senat potvrdio je imenovanje Lorete Linč na mesto sekretarke za pravosuđe, čak pet meseci pošto ju je za tu poziciju predložio predsednik Barak Obama.

Linč je postala prva Afroamerikanka postavljena na najvišu poziciju u pravosuđu, na kojoj će zameniti Erika Holdera, prvog Afroamerikanca, koji je bio na tom položaju.

Linč ima reputaciju odlučnog tužioca, ali mnogi republikanci protivili >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << su se zbog njene podrške uredbama predsednika Obame u vezi sa imigracijom. U Senatu, koji mora da potvrdi sve predsednikove kandidate, za Loretu Lin je glasalo 56 senatora, dok su 43 bila protiv.

Njena nominacija odlagana je nekoliko puta, zato što su demokrate u Senatu blokirale usvajanje zakona o suzbijanju krijumčarenja ljudi, jer su republikanci u taj zakonski predlog uvrstili i amandman protiv abortusa. Ta prepreka je prevaziđena ranije ove nedelje, kada su senatori usvojili zakon o borbi protiv trafikinga.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Loreta Linč postala prva crna ministarka pravde SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2015

Američki Senat danas je potvrdio imenovanje Lorete Linč za ministarku pravde SAD, čime je ona postala prva crnkinja na tom položaju...Senatori su glasali s 56 glasova za i 43 protiv imenovanja 55-godišnje Lorete Linč koja je od 2010. glavni tužilac okruga Njujork, gde je radila na mnogim slučajevima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.