Loreta Linč postala prva crna ministarka pravde SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loreta Linč postala prva crna ministarka pravde SAD

Američki Senat danas je potvrdio imenovanje Lorete Linč za ministarku pravde SAD, čime je ona postala prva crnkinja na tom položaju.

Senatori su glasali s 56 glasova za i 43 protiv imenovanja 55-godišnje Lorete Linč koja je od 2010. glavni tužilac okruga Njujork, gde je radila na mnogim slučajevima korupcije, organizovanog kriminala i terorizma.

Predsednik SAD Barak Obama imenovao je Loretu Linč u novembru, umesto Erika Holdera koji je bio ministar pravde od 2009. godine.

Izbor novog ministra bio je pet meseci blokiran zbog spora republikanske većine i demokratske manjine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Barak Obama

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva crna ministarka pravde SAD

Izvor: Mondo, 23.Apr.2015

Američki Senat danas je potvrdio imenovanje Lorete Linč za ministarku pravde SAD, čime je ona postala prva crnkinja na tom položaju...Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite..Senatori su glasali s 56 glasova za i 43 protiv imenovanja 55-godišnje Lorete Linč koja je od 2010. glavni tužilac okruga Njujork,...

Nastavak na Mondo...

SAD: Loreta Linč novi državni tužilac

Izvor: Blic, 23.Apr.2015

Američki Senat danas je potvrdio izbor Lorete Linč za državnog tužioca SAD, saopštili su zvaničnici...Na taj način Linč je postala prva Afroamerikanka na toj funkciji koju će je obavljati u poslednjih 21 mesec mandata predsednika Baraka Obame, javio je AFP...Linč na funkciji zamenjuje Erika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.