PEW RESEARCH: Većina građana ni jedne zemlje Rusiju ne smatra globalnom pretnjom

Izvor: 011vodič.com, 21.Jul.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEW RESEARCH: Većina građana ni jedne zemlje Rusiju ne smatra globalnom pretnjom

BARAK Obama i ključni pripadnici njegove administracije „ubiše” se dokazujući da je Rusija ne samo pretnja svetu i svetskom miru, nego još i – glavna pretnja. O istom trubi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Međutim, anketa koju je u 40 zemalja obavio poznati istraživački centar Pew Research – pokazala je da nešto sasvim drugo. Da većina u tim zemljama – najčešće, veoma ubedljiva – globalnim pretnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << smatra samo klimatske promene, globalnu ekonomsku nestabilnost i širenje uticaja Islamske države. A da se na „napetost u odnosima sa Rusijom” i teritorijalni sporovi sa Kinom  svrstavaju u „regionalne probleme.
Rezultate istraživanja objavio je The Guardian koji je podvukao da se „napetost u odnosima sa Rusijom” ni u jednoj zemlji ne smatra pretnjom, osim u Ukrajini, u kojoj u to veruje 62 odsto anketiranih.
Još se ispostavilo da „loše odnose sa Rusijom” pretnjom smatra 40-44 odsto ispitanika u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, SAD i Poljskoj. Da je to minimalna pretnja veruje 6 odsto Izraelaca, 7 odsto Pakistanaca i 9 odsto Kineza.
Nikakvu pretnju u tome ne vide stanovnici ostatka Azije, Afrike i Latinske Amerike.
Istraživanje Pew Research je otkrilo da je Pakistan jedina zemlja čiji građani ne misle da svetu preti ikakva „globalna pretnja”.
#fakti
The post PEW RESEARCH: Većina građana ni jedne zemlje Rusiju ne smatra globalnom pretnjom appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.