Obama spreman da povuče priznanje Kosova da bi dobio orden od Nikolića

Izvor: Njuz.net, 26.Feb.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama spreman da povuče priznanje Kosova da bi dobio orden od Nikolića

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Obama spreman da zbog ordena učini brojne ustupke Srbiji

VAŠINGTON, 26. februar 2013, (Njuz) – Američki predsednik Barak Obama spreman je da povuče priznanje Kosova ukoliko dobije orden od predsednika Srbije Tomislava Nikolića,
saznaje Njuz iz izvora u Beloj kući.
SAD su, kako saznajemo, spremne da ponište priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << nezavisnosti Kosova ukoliko Obama dobije orden Republike Srbije, a američki predsednik ovakvu želju izrazio je svojim saradnicima kada je čuo da je Nikolić ordenje podelio mahom zemljama koje nisu priznale Kosovo.
- Kada je čuo da je u pitanju orden koji se dodeljuje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje, predsednik Obama poželeo je da dobije ovo prestižno priznanje i tako uvede SAD u elitno društvo Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Jermenije, Kazahstana i Gruzije. Ako uslov za dobijanje ordena bude povlačenje priznanja Kosova, SAD su spremne da udovolje Srbiji i njenom predsedniku – rekao nam je izvor iz američke administracije.
Prema saznanjima Njuza, SAD ne bi imale problem ni da načine druge ustupke Srbiji, poput vraćanja „US Stila“ u Smederevo, ulaganje u iznosu od više milijardi dolara, ali i poklanjanje nekoliko stotina hiljada radnih viza građanima Srbije.
- U prvom mandatu predsednik Obama dobio je Nobelovu nagradu za mir 2009. godine. Prošle godine mu je izmakla, tako da bi bio jako srećan ukoliko bi Sjedinjene Američke Države dobile priznanje predsednika Srbije, jer je to u ovom trenutku jedina nagrada koja adekvatno dočarava koliko napore naša država ulaže u očuvanje mira – poručili su iz Bele kuće.
Nenad Milosavljević
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.