Obama naredio da zastave budu na pola koplja

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama naredio da zastave budu na pola koplja

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama naredio je da zastave na svim vladinim zgradama budu spuštene na pola koplja do 12. jula zbog petorice ubijenih policajaca iz Dalasa.

"U znak poštovanja prema žrtvama napada na policajce naređujem da zastava SAD bude spuštena na pola koplja", navodi se u saopštenju koje je Obama izdao sa samita NATO u Varšavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi AFP.

Obama je ranije tokom dana osudio ubistvo pet policajaca u Dalasu i rekao da je Amerika užasnuta i da za te napade ne može biti nikakvog opravdanja.

"To je bio opak, proračunat i neobjašnjiv napad na pripradnike reda", rekao je Obama na konferenciji za novinare na samitu NATO u Varšavi, dodajući da je više osumnjičenih učestvovalo u napadu na policajce, prenose agencije.

Obama je obećao i da će pravda biti zadovoljena i pozvao Amerikance da izraze zahvalnost onima koji rade u organima reda.

Pet policajaca je ubijeno, a šest ranjeno kada je na njih otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu u američkoj državi Teksas, dok se jedan od napadača koga je policija danas opkolila, ubio, javio je ranije Rojters.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Zastave na pola koplja do 12. jula

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2016

Američki predsednik Barak Obama danas je naredio da zastave na svim vladinim zgradama budu spuštene na pola koplja do 12. jula u znak odavanja pošte petorici ubijenih policajaca iz Dalasa..."U znak pošte prema žrtvama napada na policajce naređujem da zastava SAD bude spuštena na pola koplja",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.