Petak, 08.07.2016.

19:27

Obama naredio da zastave budu na pola koplja

Predsednik SAD Barak Obama naredio je da zastave na svim vladinim zgradama budu spuštene na pola koplja do 12. jula zbog petorice ubijenih policajaca iz Dalasa.

Izvor: Tanjug

Obama naredio da zastave budu na pola koplja
Foto: GettyImages

"U znak poštovanja prema žrtvama napada na policajce naređujem da zastava SAD bude spuštena na pola koplja", navodi se u saopštenju koje je Obama izdao sa samita NATO u Varšavi, prenosi AFP.

Obama je ranije tokom dana osudio ubistvo pet policajaca u Dalasu i rekao da je Amerika užasnuta i da za te napade ne može biti nikakvog opravdanja.

"To je bio opak, proračunat i neobjašnjiv napad na pripradnike reda", rekao je Obama na konferenciji za novinare na samitu NATO u Varšavi, dodajući da je više osumnjičenih učestvovalo u napadu na policajce, prenose agencije.

Obama je obećao i da će pravda biti zadovoljena i pozvao Amerikance da izraze zahvalnost onima koji rade u organima reda.

Pet policajaca je ubijeno, a šest ranjeno kada je na njih otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu u američkoj državi Teksas, dok se jedan od napadača koga je policija danas opkolila, ubio, javio je ranije Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: