Obama glasao 11 dana pre izbora

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama glasao 11 dana pre izbora

Američki predsednik Barak Obama iskoristio je pravo da ranije izađe na izbore i glasao je u svom rodnom Čikagu, javljaju mediji u SAD.
U Americi se predsednički izbori održavaju 6. novembra, u utorak, ali birači mogu i ranije da glasaju u većini saveznih država, pošto se izbori uvek održavaju na radni dan.
Obama je juče popodne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sam došao na biračko mesto i nakon što je izborna komisija uvidom u njegovu vozačku dozvolu ustanovila da se radi o američkom predsedniku, dali su mu glasački materijal.
Kandidat demokrata na ovim izborima se čak našalio sa članovima komisije, rekavši im da i dalje vozi auto i to ispred travnjaka u južnoj bašti Bele kuće, ali da ne može da ide više od 40 kilometara na sat.
“Ne mogu da vam kažem za koga sam glasao”, rekao je Obama novinarima kroz smeh.
Ovo je prvi put da je neki predsednik SAD iskoristio pravo da ranije glasa, a analitičari to vide kao poziv njegovim biračima da izađu što masovnije na izbore.
Procenjuje se da će oko 35 odsto Amerikanaca glasati pre izbornog dana 6. novembra.
Izvor: Akter
Tweet
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Barak Obama: Mišel je glasala za mene!

Izvor: Kurir, 27.Okt.2012, 07:02

Predsednik SAD iskoristio građansko pravo pre izbora 6. novembra, ali nije želeo da otkrije kome je dao svoj glas..ČIKAGO - Supruga najveća podrška...Aktuelni lider SAD Barak Obama sa suprugom Mišel iskoristio je mogućnost ranijeg glasanja na predsedničkim izborima zakazanim za 6. novembar i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.