Obama: Smešne su Trampove priče o nameštenim izborima

Izvor: B92, 05.Avg.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Smešne su Trampove priče o nameštenim izborima

Vašington -- Barak Obama odbacio je tvrdnje republikanskog kandidata Donalda Trampa da će izbori biti namešteni u korist demokratske kandidatknije Hilari Klinton.

On je naveo da su te tvrdnje smešne.

"Ako Tramp nagoveštava da postoji teorija zavere koja se propagira širom zemlje, uključujući na mestima kao što je Teksas gde Demokrate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obično nisu zadužene za nadzor glasačkih kabina, to je smešno", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Pentagonu.

Do oštre Obamine reakcije dolazi u jeku zabrinutosti među posmatračima koji upozoravaju da bi Tramp mogao da "napravi teren" za odbacivanje eventualne pobede Hilari Klinton, pa čak i za izazivanje postizbornih građanskih nereda, primećuje francuska agencija.

Tramp tvrdi da je Berni Sanders izgubio na demokratskim unutarstrančkim izborima od Klintonove zbog "nameštenog sistema" punog superdelegata koji mogu da glasaju za kandidata po svom izboru.

Međutim, republikanski predsednički kandidat je u ponedeljak izneo još oštrije pritužbe upozorivši okupljene pristalice u Kolumbusu, u Ohaju, da će novembarski opšti izbori biti ukaljani korupcijom.

"Kažem vam, 8. novembra bolje da budemo oprezni, jer će ovi izbori biti namešteni. I nadam se da Republikanci to pomno prate, inače će nam pobeda izmaći", poručio je Tramp u ponedeljak uveče na Foks njuzu, podseća AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.