Obama: Putin vidi u NATO-u i EU pretnju ruskoj snazi

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Putin vidi u NATO-u i EU pretnju ruskoj snazi

Predsednik SAD Barak Obama smatra da ruski lider Vladimir Putin razmatra NATO i EU „kao pretnju ruskoj vlasti“, prenosi televizija CBS.

„Gospodin Putin u celini vidi NATO i EU, transatlatsko jedinstvo kao pretnju ruskoj snazi“, rekao je Barak Obama, odgovarajući pitanje na novinarke CBS da li smatra da Putin namerava da „podeli Evropu“.

Po njegovom mišljenju, ruski predsednik „greši“ ako misli tako.

„Rekao sam mu (Putinu) da je zaista jaka ujedinjena Evropa u saradnji sa jakom, zainteresovanim za saradnju sa drugim zemljama Rusijom — pravi recept. Međutim, za sada ga nismo u potpunosti ubedili“, izjavio je američki predsednik.

Ranije je ruski predsednik rekao da je glavni problem Evrope u tome što je ona dala deo suvereniteta SAD i lišila se samostalnosti u vođenju spoljne politike. Putin je naveo i da Rusija može da sarađuje sa svim državama. Prema rečima predsednika, „moramo da sarađujemo sa svima sviđalo nam se to ili ne“.

„Sarađivaćemo sa svima“, naglasio je ruski lider.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obama: Putin pokušava da potkopa jedinstvo Evrope

Izvor: RTS, 26.Apr.2016

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da migrantska kriza vrši pritisak na politiku u Evropi, podstiče ultradesničarski nacionalizam i ohrabruje raspad Unije, što koriste ljudi poput Putina. . Obama smatra da ruski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.