Pevačica potpuno iskreno u poslednjem intervjuu: Zaista sam stidljiva

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevačica potpuno iskreno u poslednjem intervjuu: "Zaista sam stidljiva"

Prošlo je tačno osam godina od smrti pevačice Ejmi Vajnhaus (27). Pevačica je pronađena mrtva u svom domu u Londonu 23. jula 2011. godine.

Muzički svet je tada izgubio jednog od najvećih ženskih vokala i talenata. Zvaničan uzrok smrti pevačice bilo je trovanje alkoholom.

Ejmi je kobne večeri imala pet puta više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno vozačima, zbog čega je usledio zastoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u disanju.

Iako je bila jedna od najtalentovanijih i najuspešnijih britanskih pevačica koja je doživela svetsku slavu i dobila mnoga priznanja i nagrade za svoj muzički rad, posebno za album iz 2006. godine "Back to Black", njen život bio je ispunjen brojnim kontroverzama, uključujući zloupotrebu droge i alkohola, piše "Independent".

Svoj poslednji intervju dala je za "Dejli Telegraf" tokom snimanja sa svojim idolom, američkim pevačem Tonijem Benetom, kada je govorila o pevanju kao njenoj trajnoj strasti.

"Ja nisam prirodno rođeni izvođač. Ja sam prirodna pevačica, ali sam prilično stidljiva, zaista", rekla je Ejmi.

"Znate kako je to? Ne želim da budem sentimentalna, ali to izgleda kao da ste malo zaljubljeni, kada ne možete da jedete, nemirni ste, to izgleda tako. Ali onda kad stanem na scenu, sve je u redu. Čim počnem da pevam", istakla je pevačica.

Benet je odneo počast Vajnhausovoj nakon njene smrti, opisujući je kao "izvanrednog muzičara sa retkom intuicijom pevačice".

"Bila je divna i inteligentna osoba i kada smo snimali zajedno imala je izvanredan nastup, pun emocija", dodao je on.

Njihov nastup "Body and Soul" bio je deo Benetovog albuma "Duets II" 2011. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.