MODERNA KOŠNICA

Izvor: GlamDama.com, 11.Dec.2011, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MODERNA KOŠNICA

Potrebna vam je inspiracija za prazničnu frizuru? Razmotrite opciju da dobro zamrsite vaše pramenove u modernu košnicu. Manje Amy Winehouse, a više Joan Holloway u ’Mad Men’, ova retro frizura je odolela vremenu.
Glumice Ema Stone, Blake Lively i Selma Hayek primećene su sa podignutom kosom koja podseća na Audrey Hepbern u filmu ’ Doručak kod Tifanija’. Pored toga, na revijama Bottega Veneta, Jean Paul Gaultier i Peter Som za jesen 2011, kose su bile  podignute u nove visine.
Danas više nego ikada, uzimamo iz prošlosti da bi ponovo stvorili sadašnjost. Jedina razlika je u tome što se moda promenila , pa su samim tim i kombinacije modernije.
Stilisti poznatih preporučuju da se ne treba opterećivati ka ovaj look bude savršen, već da samo treba stvoriti iluziju da ste upravo izašli iz salona.
-Podelite kosu na dva dela. Leva i desna strana i zadnji deo kose neka budu prvi deo, a vrh drugi deo.
Prvi deo skupite u konjski rep i zavežite ga odmah ispod drugog dela. Jedan pramen ostavite sa strane i njime obmotajte gumicu tako da se ne vidi i zakačite ga ukosnicama.
Drugi deo dobro natapirajte, deo po deo, pa ga spustite ka repu. Zagladite četkom, ali pazite da ne smanjite volumen. Kada dobijete željeni oblik, krajeve zakačite ukosnicama za konjski rep i finiširajte lakom za kosu.
 
     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pogledaj vesti o: Amy Winehouse

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.