Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus u maju na festivalu u Kanu

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus u maju na festivalu u Kanu

Dokumentarni film o preminuloj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus, koji sadrži materijal koji javnost do sada nije videla, završen je i spreman je za prikazivanje. Film, koji još nema naziv, biće ponuđen stranim kupcima na filmskom festivalu u Kanu, polovinom maja, saopštila je distributerska kuća „Fokus fičers”.

Film je režirao britanac Asif Kapadija, koji je 2010. godine za film „Sena”, o brazilskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vozaču trkačkih automobila Ajrtonu Seni, osvojio Bafta nagradu za najbolji dokumentarac, preneo je Tanjug.

Dobitnica Gremija preminula je 23. jula 2011. u 27. godini od trovanja alkoholom, a 18. juna održala je poslednji koncert – i to u Beogradu. Njen album „Back to Black” iz 2006. napravio je od Ejmi Vajnhaus međunarodnu zvezdu.

„Ejmi je bila jedna od onih koji su zadobijali svačiju pažnju. Ona je pisala i pevala iz srca i svako je ’padao’ pod njene čini”, naveli su u zajedničkom saopštenju reditelj Kapadija i producent filma Džejms Gej Riz.

„Međutim činilo se da će se ona raspasti pod velikim pritiskom medija, njenih problematičnih veza, globalnim uspehom i nesigurnim načinom života”, dodaje se u saopštenju.

objavljeno: 26.04.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.