Aukcija ličnih stvari Ejmi Vajnhaus, tu je i haljina sa nastupa u Beogradu FOTO

Izvor: B92, 12.Okt.2021, 17:42

Aukcija ličnih stvari Ejmi Vajnhaus, tu je i haljina sa nastupa u Beogradu FOTO

Više od 800 haljina, pantalona, cipela, donjeg veša, naočara, muzičkih instrumenata, knjiga i ploča britanske pevačice Ejmi Vajnhaus, procenjenih ukupno na "milion do dva miliona dolara" biće prodati na aukciji.

"Vrlo je teško organizovati aukcije s roditeljima preminulog deteta", rekao je Martin Nolan, direktor Julien's Auctionsa, predstavljajući AFP-u kolekciju ličnih stvari britanske muzičarke koja je umrla 2011. godine, sa 27 godina.

"Događaj je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrlo osetljiv i roditeljima je trebalo neko vreme da pristanu da doniraju predmete shvatajući, naravno, da će obožavaoci, muzeji, kolekcionari iz celog sveta hteti da poseduju te predmete", objasnio je Nolan.

Nolan tvrdi da su njeni roditelji Mič i Dženis želeli kroz ovu prodaju da sačuvaju "nasleđe i sećanje" svoje ćerke i da prikupe sredstva za svoju fondaciju kako bi pomogli mladim odraslim osobama koje pate od zavisnosti.

Poslednji koncert Ejmi Vajnhaus održala je u Beogradu 2011. godine. Posle ovog nastupa, na kojem je bila vidno dezorijentisana, turneja je otkazana, a Ejmi je preminula mesec dana kasnije.

Te večeri nosila je zeleno-crnu mini haljinu sa svilenim uzorcima cveća i bambusa. I ova haljina naći će se na aukciji a procenjuje se na između 15.000 i 20.000 dolara.

"Sve haljine predstavljaju Ejmi, fantastičnu muzičarku, ali i modnu ikonu", rekao je Nolan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lične stvari Ejmi Vajnhaus idu na aukciju: Cene od 50 do 20 hiljada dolara

Izvor: OkRadio.rs, 13.Okt.2021, 13:16

Gotovo 800 stvari pokojne Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji. Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je dobitnica Gremija često bila fotografisana, dostići cenu od 15.000...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.