Nema šanse da Rusija dozvoli prijem Kosova u UN — ruski ambasador u Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 23:23

Nema šanse da Rusija dozvoli prijem Kosova u UN — ruski ambasador u Srbiji

Rusija neće dozvoliti da se Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, tako da nema šanse da se ovaj cilj ostvari, izjavio je u utorak ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
„Naravno, Rusija neće dozvoliti prijem Kosova u NATO, što je, u stvari, ključni cilj za Zapad, Prištinu i njene zapadne sponzore. Imajući u vidu stav Rusije o nepriznavanju Kosova, naše opredeljenje o Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i našoj podršci Beogradu, ovaj cilj je apsolutno nedostižan“, izjavio je on na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“. On je, međutim, primetio da je usled antiruskih sankcija Zapad uspeo da promoviše „proceduru prijema Kosova u Savet Evrope“. Prema rečima ruskog diplomate, to bi bilo nemoguće kada je Rusija bila članica te organizacije. „Sada su to uradili. Procedura je u toku. U principu, treba pretpostaviti da će Kosovo učiniti članom Evropskog saveta i Zapad će to smatrati svojevrsnim iskorakom u procesu međunarodnog priznanja Kosova ili formalizacije ovog priznanja i njegovog kasnijeg prijema u međunarodne organizacije“, izjavio je on. Bocan-Harčenko je ranije izjavio da podrška Komiteta ministara Saveta Evrope zahtevu za članstvo Kosova otkriva degradaciju organizacije i dokazuje da je u potpunosti kontrolišu Vašington i Brisel.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.