Medojević: Milo Ðukanović je najveća promašena ruska investicija

Izvor: Press, 29.Nov.2013, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Milo Ðukanović je najveća promašena ruska investicija

Komentarišući izjavu ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina da je priključenje Crne Gore NATO-u "majmunska politika", Medojević je rekao da razume tu reakciju s obzirom da je, kako je naveo, Ðukanović upleten u tajne sporazume sa Rusijom.
"Ta dvostruka igra - obećavajući Vašingtnu da će Crna Gora ući u NATO, a Moskvi da neće - rezultirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je razumljivom ljutnjom ruske diplomatije. Ispostavilo se da je Ðukanović najveća promašena investicija ruske politike i sad imamo ovakve neprimerene i ponižavajuće reakcije ruske diplomatije", kazao je on.
Prema njegovim rečima, da Ðukanović nije upleten u tajne sporazume sa Rusijom reakcija crnogorske države na izjavu Čepurina bila bi mnogo snažnija i veća.
"Trebalo je da se oglase predsednik države, vlade i parlamenta, a ne neki niži činovnik Ministarstva inostranih poslova. Vlada Crne Gore je odgovorila na najniži mogući način što znači da je ova vlast grešna u odnosima sa zvaničnom Moskvom", naveo je Medojević na konferenciji za novinare.
On je kazao da je Crna Gora jedina država kandidat za članstvo u NATO koju je taj savez bombardovao.
"Do sada nijedna zemlja koja je postala članica NATO nije bila u ratnom sukobu sa tim savezom i zbog toga je potrebno da se u Crnoj Gori na jedan demokratski način razgovara o članstvu u Alijansi, odnosno da građani donesu odluku", rekao je Medojević.
On je kazao da je jedina stranka koja je protiv članstva Crne Gore u NATO-a – Demokratska partija socijalista (DPS), zbog tajnih veza sa ruskim strukturama.
Crna Gora trenutno se nalazi u Akcionom planu za članstvo (MAP), koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.