MIP Crne Gore: Uvredljiva izjava Čepurina da vodimo majmunsku politiku

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Crne Gore: Uvredljiva izjava Čepurina da vodimo majmunsku politiku

"Izjava Čepurina, ukoliko su navodi u medijima preneseni korektno, apsolutno je neprihvatljiva, neodgovorna i potpuno suprotna standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji“, navodi se u saopštenju crnogorskog MIP-a.

Izraženo je uverenje da istup ruskog ambasadora u Beogradu ne odražava dobre diplomatske i političke odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Moskve i Podgorice.

"Uvereni smo da ovakav istup, kojim se dovode u pitanje spoljnopolitički prioriteti i vrednosti kojima teži Crna Gora, kao kandidat za EU i NATO, ni na koji način ne odražava tradicionalno dobre političke i diplomatske odnose Crne Gore i Rusije, niti izražava karakter, principe i ciljeve ruske politike u međunarodnim odnosima", naveo je crnogorski MIP.

U saopštenju se ističe da izjava Čepurina "data na javnom skupu, u trećoj zemlji, susednoj Srbiji, teško može biti shvaćena kao prijateljski i partnerski doprinos saradnji i stabilnosti regiona".

Ruski ambasador je, gostujući u Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, kazao da je priključenje Crne Gore NATO “majmunska politika”

Na pitanje da li se može zaustaviti put Crne Gore u NATO, on je odgovorio "da u politici, kao i svuda, postoje majmuni".

"To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji trče za njim nadajući se banani", naveo je Čepurin.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeputin: Podgorica vodi "majmunsku politiku"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2013

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je danas da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice. ..Aleksandar Čepurin: Nastavlja tradiciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.