Čeputin: Podgorica vodi majmunsku politiku

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeputin: Podgorica vodi "majmunsku politiku"

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je danas da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice.

Aleksandar Čepurin: Nastavlja tradiciju Konuzina, bivšeg ambasadora Rusije  

Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina ocenila da je istup ruskog diplomate "potpuno suprotan standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji".

 

Težnju Srbije da uđe u NATO Čepurin je označio kao "potpunu glupost", a Srbiju uporedio sa "lakom ženskom".

Čepurin je, kako prenose mediji, rekao da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO.

 

"U politici, kao i svuda, postoje majmuni. To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji za njim trče, nadajući se banani", citiraju mediji izjavu ruskog diplomate, sa jednog javnog predavanja u Beogradu.

 

"Uvereni smo da ovakav istup, kojim se dovode u pitanje spoljnopolitički prioriteti i vrednosti kojima teži Crna Gora, kao kandidat za EU i NATO, ni na koji način ne odražava tradicionalno dobre političke i diplomatske odnose Crne Gore i Rusije, niti izražava karakter, principe i ciljeve ruske politike u međunarodnim odnosima", navodi se u reagovanju crnogorskog ministarstva.

 

Ocenjeno je i da to što je Čepurin stav saopštio na javnom skupu u trećoj zemlji "teško može biti shvaćen kao prijateljski u partnerski doprinos saradnji i stabilnosti regiona".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorsko ministarstvo kritikuje Čepurinove izjave

Izvor: Blic, 28.Nov.2013

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je danas da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da su "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionalno dobre odnose" između Moskve i Podgorice. ..Zvanična Podgorica je u regovanju povodom...

Nastavak na Blic...

Čepurin: Podgorica vodi "majmunsku politiku"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2013

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice...Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.