SPS pozvao Amfilohija da se uzdrži od ličnih stavova

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS pozvao Amfilohija da se uzdrži od ličnih stavova

Socijalistička partija Srbije veruje da izjava koju je dao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović predstavlja njegov lični stav i izraz samo njegovog animoziteta a ne zvaničan stav Srpske pravoslavne crkve.
U saopštenju za medije SPS navodi da podržava inicijativu predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o KiM, a čiji je cilj da se iznađe pravično rešenje za sudbinu srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naroda i naših svetinja u južnoj Pokrajini, te da je želja te stranke da se iznad svega održi jedinstvo našeg naroda i države po ovom važnom pitanju, a ne da se izazivaju novi konflikti i međusobno optuživanje.
Zbog toga, kako navode, pozivaju mitropolita da se uzdrži od iznošenja ličnih stavova o unutrašnjem dijalogu o Kosovu jer njegove reči, kako kažu, nisu u skladu sa duhom hrišćanske tolerancije i međusobnog uvažavanja o kojima najviše govorimo tokom ovih Božićnih praznika.
Pogledaj vesti o: Aleksandra Radović

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oštre osude Amfilohija zbog komentara o Vučiću

Izvor: N1 televizija, 08.Jan.2018

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović ponovo je komentarisao vlasti u Srbiji, ovaj put postupke predsednika Aleksandra Vučića. Iz Srbije dolaze oštre osude, kako predstavnika Vlasti, tako i dela opozicije...Izvor: N1..Služio je liturgiju za upokojenje Vlade Srbije, na odru ubijenog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.