Nagrada Evergreen festivala Aleksandri Radović juna u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 11:05

Nagrada "Evergreen festivala" Aleksandri Radović juna u Nišu

Evergreen festival, koji će od 26. do 28. juna šesti put biti održan na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, biće posvećen kultnom rok grupi Parni valjak, ali i pop pevačici Aleksandri Radović, koja će nastupiti sa orkestrom Impresija i dobiti nagradu za životno delo. Takođe, najavljeni su i nastupi mladih autorskih bendova i pobednika Bunt rok festivala, kao i tribina čuvenog rok kritičara Petra Janjatovića.

Prvo veče festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 26. juna otvoriće tribina rok kritičara Petra Janjatovića, na kojoj će pričati o, kako mnogi navode, "najboljem periodu" rokenrola na ovim prostorima, a organizatori tvrde da će ljubitelji eks-ju muzike imati mnogo toga zanimljivog da čuju od pisca rokenrol enciklopedije.

Nakon tribine, počeće muzički deo festivala koji će otvoriti mladi autorski bendovi, koji konkurs za učešće, kako je najavljeno, mogu očekivati još marta.

Prvog dana biće nastupi mladih bendova i već od marta ćemo objaviti konkurs. Takođe u saradnji sa RTS-ovim Bunt rok festivalom, dogovorili smo da će ovogodišnji pobednik nastupiti prve večeri, dok će prošlogodišnji pobednik biti predgrupa Parnom valjku - najavljuju organizatori.

Zbog toga što 25 godina ne odstupa od promocije kvalitetne pop muzike Aleksandra Radović će dobiti nagradu Evergreen festivala, kažu organizatori i navode da će, poput prošlogodišnjeg koncerta Yu Grupe i ovaj biti potpuno drugačiji od onoga što je publika popularne pevačice navikla.

Naročito zbog toga što će sa njom na bini, druge večeri festivala, biti preko 40 muzičara orkestra Impresija.

Drugog dana, Aleksandra Radović i orkestar Impresija, diriguje Mikica Jefrić sa kojim sarađujemo već godinu dana. Finalno veče Parni valjak nam dolazi da zatvori festival. Mi smo hteli da i 28. juna sa Parnim valjkom napravimo zajednički koncert, ali nismo uspeli da se uskladimo vremenski, a i oni su počeli sa ozbiljnom turnejom - kažu organizatori.

Parni valjak je još pre nedelju dana na zvaničnom Fejsbuk nalogu objavio da će u okviru velike turneje koja će trajati od marta do jula, svirati i u Nišu, što će im biti prvi koncert nakon nastupa na platou niške Tvrđave 2011. i hali "Čair" 2012. godine.

Karte su već u prodaji i komplet za sve tri večeri koštaće 3.200 dinara, dok će pojedinačne ulaznice za nastup Aleksandre Radović biti 1.700, odnosno 2.000 dinara za koncert Parniog valjka. Karte se mogu kupiti i svim njihovim prodajnim mestima Tickets.rs.
Pogledaj vesti o: Aleksandra Radović

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.