Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brkić i Bašić donijeli pobjedu BiH protiv Poljske

Davis Cup reprezentativci BiH sa maksimalnih 3:0 savladali su poljske tenisere u prvom kolu Prve grupe Evro-afričke zone.

Odlučujući bod Bosni i Hercegovini donijeli su Mirza Bašić i Tomislav Brkić koji su u dublu, nakon pet setova borbe, savladali Marćina Mtkovskog i Lukaša Kubota.

Brkić i Bašić su nakon velike borbe prva dva seta riješili u svoju korist. Oba nakon taj-brejka. Međutim Poljaci se nisu predavali pa su naredna dva seta pripala njima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Treći su osvojili rezultatom 6:3, a četvrti 6:4.

Ipak, bh. teniseri nisu dozvolili potpuni preokret, pa su odlučujući set uzeli sa 6:3 i tako donijeli svojoj reprezentacij i treći odlučujući bod već nakon drugog dana takmičenja.

Podsjetimo, prvi poen reprezentaciji BiH osigurao je Mirza Bašić pobjedom nad Kamilom Majhržakom koji je predao pri vodstvu bh. tenisera 2:0 u setovima. Na 2:0 povećao je Damir Džumhur, koji je savladao Hubera Hurkača sa 3:0 u setovima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bosna i Hercegovina slavi najveći uspjeh u historiji tenisa

Izvor: SandzakPress.net, 05.Feb.2017, 02:54

Autor: Dino Pajo BiH – Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tenisu je napravila najveći uspjeh u historiji pobjedom nad Poljskom rezultatom 3:0 u meču prvog kola I Euro-afričke divizije Davis Cupa. Pobjedu su donijeli sjajni Tomislav Brkić i Mirza Bašić rezultatom 3:2 protiv kultnih dubl igrača...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.