Odlazak u Kolumbiju - kruna za srpski futsal: Orlovi dobijaju rivala u baražu za Svetsko prvenstvo

Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak u Kolumbiju - kruna za srpski futsal: Orlovi dobijaju rivala u baražu za Svetsko prvenstvo

Mesto u bubnju zauzeće 14 ekipa, po dve prvoplasirane iz sedam kvalifikacionih grupa idu na Mondijal

Beograd je ovih dana prestonica ne samo evropskog, već i svetskog futsala. Danas od 12 časova u hotelu "Crowne Plaza" biće održan žreb baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji, koje se igra od 14. septembra do 2. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u tri grada - Kaliju, Bukaramangi i Medeljinu.

Mesto u bubnju zauzeće 14 ekipa, po dve prvoplasirane iz sedam kvalifikacionih grupa, koje su igrane od 10. do 13. decembra prošle godine, a to su Ukrajina, Azerbejdžan, Rusija, Španija, Kazahstan, Portugalija i Italija, koje su kao prvoplasirane obezbedile mesto među nosiocima, odnosno Mađarska, Belorusija, Srbija, Holandija, Slovenija, Poljska i Slovačka, koje su njihovi potencijalni rivali.

Što se tiče Orlova, oni za rivala od nosioca ne mogu da dobiju samo Rusiju, sa kojom su bili u istoj kvalifikacionoj grupi na turniru u Turskoj.

Prvi meč baraža igra se 22. marta, a revanš 12. aprila, kada će biti poznato svih sedam učesnika Mundijala iz Evrope.

Evropa će ujedno dati i najviše učesnika, od ukupno 24 koliko će ih učestvovati na najećoj futsal smotri, dok će ih iz Azije biti pet. Potom sledi Južna Amerika, sa četiri, uključujući i domaćina Kolumbiju, a isto toliko imaće i KONKAKAF zona, koju čine selekcije Severne i Centralne Amerike i Kariba. Tri selekcije daje Afrika, a jednu Okeanija.

Nije potrebno reći koliko bi Orlovima značilo da fenomenalnu krunu ove godine dožive u Kolumbiji. Izabranicima Ace Kovačevića sjajne partije na Evropskom prvenstvu u Beogradu biće ogroman vetar u leđa za predstojeći baraž, pa će sasvim sigurno svim nosiocima biti najveća želja da ih izbegnu u žrebu. Što se tiče Srbije, naravno da bi rivali po meri bi bili Azerbejdžan i Kazahstan, pa čak i  Ukrajina i Portugalija, koje su savladali na Evropskom prvenstvu. Mada, Orlovi su već pokazali da svima mogu da stanu na crtu.

Aktuelni šampion sveta je Brazil, koji je osvojio dve prethodne svetske krune. Brazilci su osvojili pet od ukupno sedam dosadašnjih turnira, a samo dva puta (2000. i 2004) planove im je pokvarila Španija.

(FOTO: Star Sport, MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.