Jović naredne tri godine u Zvezdi

Izvor: 24sata, 22.Sep.2014, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović naredne tri godine u Zvezdi

Reprezentativac Srbije Stefan Jović (1990, 198) okončao je duge pregovore sa Crvenom zvezdom potpisavši trogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije. Njegov dojučerašnji trener Miroslav Nikolić kaže da je odavno verovao u to da će Jović u Zvezdu, kao i da je ovaj klub prava sredina za njega.

PRELAZ - Jović se nakon Svetskog prvenstva u Španiji našao na meti mnogih evropskih klubova. U jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << bilo ih je sedam, ali Stefan kao da je priželjkivao samo Zvezdu, zbog čega se juče, pre potpisa oglasio na Tviteru porukom “Moje srce je crveno-belo”.

Za Miroslava Nikolića, Jovićevog bivšeg trenera u Radničkom iz Kragujevca, nema nikakve dileme oko toga da li je ovaj igrač napravio dobar ili loš potez.

- Ako, neka ide u klub koji će igrati Evroligu. Treba mu takva sredina - rekao je Nikolić za “24 sata”.

Pomoćnik Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Srbije smatra da je Jović i pre Mundobasketa bio dovoljno zreo igrač da bi zaigrao u nekom velikom klubu, ali da i u Zvezdi mora da vodi računa o nekim “sitnicama”.

- Mora da taj klub ima još jednog dobrog pleja uz njega. Ne sme sav pritisak da padne njemu na leđa. Sjajan je u defanzivi, a karakterno vrlo miran dečko, pošten, zbog čega verujem da će uspeti. Jako sam zadovoljan kako je prihvatio sve obaveze u Španiji - istakao je popularni “Muta”.

Bivši trener Rabničkog ističe da je ponosan što su među dvanaestoricom “orlova” u reprezentaciji bila tri iz redova Radničkog.

- Sve je to lepo ali šta vredi kad je klub došao do trenutka kada će se ugasiti. Ulagao sam sve što sam imao - novac, energiju, ljubav prema klubu. Vukao sam sve kad niko više nije imao snage. Ostavljeni su navijači na cedilu, najviše mi je žao njih. Kragujevac mnogo voli košarku. Sad sam na odmoru, na birou za nezaposlene. Želim da radim naredne sezone ali samo kao trener, ništa više od toga - dodao je Nikolić.

Neka nam Sale bude selektor još 10 godina

ŽELJA - Miroslav Nikolić je istakao da je presrećan rezultatom Srbije u Španiji kao i činjenicom da smo dobili velikog trenera.

“Sale je u Španiji izgradio i trenersko ime za sva vremena. Pravi je majstor ove igre. Iskreno se nadam da će još deset godina biti trener”.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.