Rusija: Poginuo čitav hokejaški tim

Izvor: B92, 07.Sep.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Poginuo čitav hokejaški tim

Jaroslavlj -- U udesu aviona "jak-42" kod Jaroslavlja, 44 osobe poginule, a jedna je preživela, javila je ruska agencija Itar-Tas.

Ta agencija navodi da je avion kompanije "JAK-servis" leteo za Minsk i da je u njemu bio hokejaški tim "Lokomotiv" iz Jaroslavlja.

Vest je potvrdilo i rusko Ministarstvo za vanredne situacije, koje je navelo da je u avionu bilo ukupno 37 osoba.

Agencija Ria novosti navela je, pozivajući se na policijske izvore, da su u nesreći poginule >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 44 osobe, a da je samo jedna preživela.

Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna, dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi. U nekim izveštajima navodi se da se avion zapalio posle pada na zemlju, a postoje pretpostavke da je avion zakačio krošnje drveća pri poletanju.

Agencija Interfaks navela je da su u hokejaškom timu bili i državljani Švedske, Poljske, Ukrajine, Češke, Nemačke, Belorusije i Letonije.

Udes aviona "jak-42" kod Jaroslavlja u Rusiji, poslednja je u nizu većih avionskih nesreća koje su se dogodile u toj zemlji.

Podsećamo na najveće avionske nesreće u Rusiji i nesreće ruskih aviona u poslednjih 15 godina:

- 10. aprila 2010 - Avion tupoljev 154, u kom je leteo poljski predsednik Leh Kačinjski, srušio se u blizini ruskog aerodroma Smolensk. Poginulo je svih 90 putnika.

- 14. septembar 2008 - Avion boing se srušio prilikom sletanja u blizini grada Perma u centralnoj Rusiji. Poginulo je svih 88 putnika i članova posade.

- 22. avgust 2006 - Ruski avion Tu-154 srušio se blizu grada Donjecka u Ukrajini. Poginulo je svih 170 putnika i članova posade.

- 9. jul 2006 - Najmanje 122 osobe su poginule na aerodromu Irkutsk prilikom sletanja aviona „rrbas-A310". U avionu je bilo 195 putnika članova posade. Među poginulima je i mnogo dece koja su išla na letovanje na Bajkalsko jezero.

- 3. maj 2002 - Prilikom sudara ruskog putničkog aviona "tupoljev 154" i transportnog aviona "boing 757" iznad južne Nemačke poginula je 71 osoba, uglavnom deca koja su ruskim avionom letela na školsku ekskurziju.

- 3. jul 2001- Ruski avion "tupoljev 154" srušio se kod Irkutska, poginulo svih 145 putnika i članova posade.

- 25. oktobar 2000 - Vojni avion Iljušin, koji je leteo iz Rusije, srušio se u gruzijskim planinama. U udesu su poginula 82 čoveka.

- 29. avgust 1996 - Ruski avion "tupoljev 154", koji je prevozio rudare na udaljeno arktičko ostrvo, udario u jedan planinski vrh u Norveškoj. U toj najtežoj avionskoj nesreći na norveškom tlu poginuli svi putnici i članovi posade, njih 141.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hokejaški tim stradao u udesu aviona

Izvor: RTS, 07.Sep.2011

U avionskoj nesreći u blizini ruskog grada Jaroslavlja, 43 osobe su poginule, a dve su preživele. Avion "jak-42", trebalo je da preveze hokejaški tim tog grada u Minsk, a srušio se prilikom uzletanja. ..Avion koji je prevozio hokejaški tim "Lokomotiva" iz Jaroslavlja, pao je prilikom uzletanja sa...

Nastavak na RTS...

Kod Jaroslavlja se srušio avion sa hokejašima, 43 poginulo

Izvor: Blic, 07.Sep.2011

Prilikom pada putničkog aviona u blizini ruskog grada Jaroslavlja, na oko 250 kilometara severno od Moskve, život su izgubile 43 osobe, a dve su preživele, ali se nalaze u kritičnom stanju...Kako je javila ruska agencija RIA Novosti, u avionu je bilo 37 članova hokejaškog kluba Lokomotiva Jaroslavlje...

Nastavak na Blic...

Rusija: Poginuo hokejaški tim

Izvor: VOA, 07.Sep.2011

Više stranih hokejaša, igrača ruskog tima "Lokomotiv", poginulo je u nesreći ruskog aviona, u kojoj su poginule najmanje 43 osobe

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.