Zvezda vratila brejk, Kalinić ponovo čovek odluke

Izvor: Politika, 19.Apr.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda vratila brejk, Kalinić ponovo čovek odluke

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan sa 95:85 (26:20, 25:24, 22:18, 22:23) i sa 2:1 ponovo preuzeli vođstvo u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

BEOGRAD – Crveno-beli su vratili brejk i već sutra će u četvrtom meču imati prvu „meč loptu” da se plasiraju u finale ABA lige, ali i Evroligu.

Utakmica je obilovala sa dosta nervoze sa obe strane, što pokazuje i veliki broj ličnih grešaka oba tima (27/24), a ključ Zvezdine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pobede bila je skok igra (37/23), gde je prednjačio Luka Mitrović.

Kao i u prvom duelu, kada su crveno-beli dobili, faktor iznenadenja bio je Nikola Kalinić, koji je postigao 25 poena, a imao je još osam skokova i dve blokade.

Zvezda je od starta meča kontrolisala dešavanja na parketu, imala je vođstvo od 16 poena prednosti u trećoj deonici, Partizan je sedam minuta pre kraja trojkom Milan Mačvana prišao na „minus jedan”, ali je Kalinić uzvratio istom merom u sledećem napadu i pokrenuo seriju 13:0.

Murić je sa dve trojke pokušao da vrati priključak, ali je Kalinić sa nekoliko vezanih poena rešio pitanje pobednika.

Pored Kalinića, Čarls Dženkins upisao je 22 poena, Mitrović 11, koliko je imao i „probuđeni” Boban Marjanović.

Kod Partizana istakli su se Dragan Milosavljević sa 23 poena, Mačvan je dodao 17, a Džošua Akojon 14.

U drugoj polufinalnoj seriji Budućnost vodi sa 2:1 protiv Cedevite.

Plasman u finale i igranje u Evroligi sledeće sezone izboriće ekipe koje prve zabeleže tri pobede.

----------------------------------

Radonjić: Najbolji meč ove sezone u ABA ligi

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras posle pobede nad Partizanom u polufinalu da je njegov tim odigrao najbolji meč u ABA ligi ove sezone.

„Rekao sam pre meča da je Partizan uzeo prednost domaćeg terena, i da očekujem da će biti teško pred njihovim navijačima, koji će dati poseban impuls iskusnom timu. Odigrali smo izvredan meča, najbolji u ABA ligi. Evroligaški meč po svim parametrima. Očekujem još teži meč i bolji Partizan u još žešćoj atmosferi”, rekao je Radonjić posle utakmice na konferenciji za medije.

On je istakao da su crveno-beli fizički odlično pripremljeni i da umor nije razlog poraza od Partizana u drugom meču.

„Fizički smo sjajno spremni i možemo da igramo dosta utakmica zaredom”, naveo je crnogorski stručnjak.

Radonjić je dodao da se desila nerprijatna situacija na poluvremenu kada su članovi uprave morali da napuste halu.

„Uspeli smo kasnije da ih obradujemo, ali da se i nekima revanširamo. Bili su sa nama, pored terena, ali ne znam šta se desilo na poluvremenu”.

Košarkaš Jaka Blažič bio je zadovoljan pobedom.

„Bitno je da smo pobedili, odigrali smo čvrsto i odigrali smo dobro. Nadam se da ćemo ovako odigrati i sutra”.

-----------------------

Vujošević: Sudije su dozvolile Zvezdi prljavu igru

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige da je sudijski kriterujum bio neujednačen, ali poručio da su crveno-beli zasluženo pobedili.

„Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Zvezda je odigrala veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno od sudija. Odlučujući faktor, ali i pokazatelj veće mentalne spremnosti bio je skok. Zvezda je zasluženo dobila utakmicu van tendencioznog delegiranja, a velika odgovornost je na stručnom štabu i igračima”, rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je sudijski par Belošević-Radović sudio u korist Crvene zvezde.

„Nije to osnovni razlog poraza, ali je vrlo prljav način da se tako dobijaju utakmice. Zvezda se svim sredstvima bori da ostane zu Evroligi, a nismo bili u stanju da imamo karakter i prevaziđemo tu situaciji. Videlo se kako su se svirali faulove, delioci pravde, ali i delegati, igraju se sudbinama mnogih ljudi, ali i svojom”, rekao je Vujošević i dodao da njegove reči nisu u afektu.

Vujošević je dodao da je Aleksandar Pavlović nije najveći krivac za poraz, već kompletan tim na čelu sa stručnim štabom.

„Pavlović je naseo na provokaciju i za to nema opravdanja, ali sudije sankcionišu samo njegovu reakciju. Ne volim da komentarišem individualne odgvornosti, čak i kada su za pohvalu. Odgovornost je timska, ne samo na jednom čoveku”, zaključio je Vujošević.

Košarkaš crno-belih Milan Mačvan kazao je da su crveno-beli zasluženo poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

„Zvezda je agresivnije i spremnije ušla u meč, stekla je prednost, ali na kraju nismo uspeli da se vratimo, iako smo došli na „minus jedan”. Verujem da ćemo sutra biti borbeniji”, zaključio je Mačvan.

Tanjug

objavljeno: 19.04.2015
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAD ĐENKA ZATRPAVA: Tokom sezone mnogi su se pitali gde je Dženkins, ‘pojavio’ se u plej-ofu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Apr.2015

Čarls Dženkins očigledno je ključni igrač u polufinalnoj seriji ABA lige u duelu Crvene zvezde i Partizana, makar kada su u pitanju crveno-beli.. . Amerikanac je u prva dva meča postigao po 19 poena, ali je u trećoj pored Kalinića bio najefikasniji sa 22 poena od čega je četiri puta iz sedam...

Nastavak na HotSport.rs...

Kalinić: Partizanu gori pod nogama, za njih je ovo situacija - pobedi ili idi kući! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015

"Na terenu je bio rat, a u nedelju očekujem još čvršću i težu utakmicu.. Sve je to samo košarka, ništa lično", prokomentarisao je Zvezdin heroj duele sa Sašom Pavlovićem..Košarkaši Crvene zvezde više ne moraju da razmišljaju o tome kome će proslediti loptu kada se utakmica „lomi“...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zvezda u Evroligi i finalu ABA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige, pošto su večeras u četvrtom meču polufinalne serije pobedili Partizan sa 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 17:15)...Izabranici trenera Dejana Radonjića su u samo dva dana napravili drugi brejk protiv Partizana, završili seriju sa 3:1, ali i obezbedili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Četvrti duel košarkaša Partizana i Crvene zvezde u Pioniru

Izvor: Studio B, 19.Apr.2015

Košarkaši Partizana i C.zvezde sastaće se večeras četvrti put u roku od šest dana, kako bi u međusobnim duelima do tri pobede odlučili ko će u finale plej ofa ABA lige i Evrolige...Trenutni rezultat u polufinalnoj seriji je 2:1 za C.zvezdu, a četvrti duel, opet u Pioniru i još jednom pred...

Nastavak na Studio B...

(VIDEO, FOTO) ZVEZDA U FINALU: Crveno-beli trojkama razbili Partizan i obezbedili Evroligu

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015

Tim Dejana Radonjića po drugi put u dva dana slavio kao gost protiv Partizana pred njegovim navijačima..Četvrti put u kratkom vremenskom periodu hala Pionir biće domaćin duela košarkaša Partizana i Crvene zvezde...Drugi put biće obojena u crno-bele boje, ali više razloga za radost imaju pristalice...

Nastavak na Kurir...

EVROZVEZDA!

Izvor: Sportske.net, 19.Apr.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom slavili i u četvrtom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige, drugi put u dve večeri pred Partizanovim navijačima i zasluženom izborila finale i još jedan plasman u Evroligu.

Nastavak na Sportske.net...

Stižu brojne čestitke Zvezdi, a šta kaže Kalina? (foto)

Izvor: Sportske.net, 19.Apr.2015

Junak bar dve od tri Zvezdine pobede protiv Partizana u polufinalnoj seriji plej-ofa, Nikola Kalinić, oglasio se na Tviteru odmah posle plasmana crveno-belih u finale. Zvezdi stižu i brojne čestitke na uspehu..

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.