Zimonjić i dubl Ćaćić-Slović danas na Gemaksovim terenima

Izvor: RTS, 19.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić i dubl Ćaćić-Slović danas na Gemaksovim terenima

Dejvis kup reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Gemaksovog turnira u Beogradu.

Zimonjić je u meču drugog kola izgubio od Danijela Brandsa iz Nemačke rezultatom 4:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Zimonjić je dobro počeo meč i u prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk da dođe do prednosti. U drugom setu obojica tenisera igrali su sigurno na svoj servis, a u taj-brejku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brands je bio bolji, dozvolio Zimonjiću da osvoji samo dva poena i došao do izjednačenja.

Brands je u trećem gemu odlučujućeg seta uspeo da napravi brejk, a zatim i da povede sa 3:1. Do kraja meča Nemac je rutinski osvajao gemove na svoj servis i došao do zaslužene pobede.

Tako je kao jedini predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na ovom turniru  ostao Viktor Troicki, koji će u petak u četvrtfinalu igrati upravo protiv Brandsa, koji na ATP listi zauzima 142. poziciju. Njih dvojica do sada se nisu sastajali.

Srpski teniseri Nikola Ćaćić i Aleksandar Slović nisu uspeli da se plasiraju u finale u konkurenciji dublova pošto su izgubili od nemačkog para Mihael Kolman-Filip Marks sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.

Drugi polufinalni meč Ukrajinci Sergej Bubka i Sergej Stahovski predali su Lovru Zovku iz Hrvatske i Ajsamu Ul Hak Kurejšiju iz Pakistana.

U preostalim mečevima drugog kola pojedinačne konkurenciji turnira, koji se igra za nagradni fond od 106.500 evra, danas su postignuti ovi rezultati:

Danijel Brands (Nemačka) - Nenad Zimonjić (Srbija) 4:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Žoslen Uana (Francuska) Sergej Stahovski (Ukrajina) 6:4; 6:7 (5:7); 7:6 (7:5)

Harel Levi (Izrael) Karol Bek (Slovačka) 3:6; 2:6

Olivije Rohus (Belgija) Diter Kindlman (Nemačka) 6:2; 6:2

Benedikt Dorš (Nemačka) Lukaš Rosol (Češka) 6:3; 6:4

U petak u četvrtfinalu igraju:

Viktor Troicki (Srbija) - Danijel Brands (Nemačka),

Dominik Hrbati (Slovačka) - Sem Varburg (SAD),

Olivije Rohus (Belgija) - Karol Bek (Slovačka) i

Benedikt Dorš (Nemačka) - Žoslen Uana (Francuska).

Nagradni fond MTS opena je 106.500 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćaćić i Slović bolji od Tipsarevića i Mađarovskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009

BEOGRAD - Srpski teniseri Nikola Ćaćić i Aleksandar Slović plasirali su se u četvrtfinale turnira MTS Open na terenima Gemaksa u Beogradu pošto su večeras u konkurenciji dublova pobedili Janka Tipsarevića i Darka Mađarovskog sa 2:1 po setovima (7:5, 3:6, 13:11)...Ćaćić i Slović će sutra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zimonjić i dubl Čaćić-Slović danas na terenima Gemaksa

Izvor: 24sata, 19.Feb.2009

Prvi na teren izlazi Nenad Zimonjić, koji u drugom kolu igra protiv nemačkog tenisera Danijela Brandsa, 142. na ATP listi. Dva tenisera do sada nisu igrali međusobne mečeve.

Nastavak na 24sata...

MTS Open: Troicki u četvrtfinalu protiv Brandsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 11:39

BEOGRAD - Srpski teniser Viktor Troicki danas igra protiv Nemca Danijela Brandsa četvrtfinalni meč na MTS Openu na terenima Gemaksa u Beogradu...Troicki je postavljen za prvog nosioca na turniru, a meč na centralnom terenu neće početi pre 18 sati...Srpski i nemački teniser do sada se nisu sastajali...Turnir...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.