WADA sa zvaničnicima Kenije o dopingu

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WADA sa zvaničnicima Kenije o dopingu

Svetska antidoping agencija sastala se sa zvaničnicima Kenije povodom izveštaja u kojem se tvrdi da ova istočnoafrička zemlja nema razvijen sistem borbe protiv dopinga.

WADA je saopštila da će nadgledati proces osnivanje nacionalne antidoping agencije Kenije, zemlje koja tradicionalno stvara veliki broj šampiona na duge staze. Formiranju tog tela prisustvovaće i antidoping agencije iz Norveške i Kine.

Istraga dopinga u atletici, sportu koji dominira u Keniji, utvrdila je da su suplementi "obogaćeni" steroidima davani i ragbistima. Kenijska ragbi unija demantovala je da postoji sistematsko dopingovanje sportista.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.