Venus eliminisala Jankovićevu

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venus eliminisala Jankovićevu

Srpska teniserka Jelena Janković zaustavljena je uz drugoj rundi turnira u Čarlstonu pošto je bolja od nje bila Venus Vilijams sa 7:5, 6:0.

Starijoj sestri Vilijams ovo je bila šesta pobeda u 12. međusobnom duelu sa Jankovićevom, a u trećoj rundi igraće protiv Australijanke Anastasije Rodionove.

Kao što rezultat pokazuje duel dve igračice koje su svojevremeno bile prve na WTA listi bio je interesantan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo u prvom setu, ali je posle pauze zbog kiše i vođstva Jelene 5:4, sve krenuo na ruku Amerikanki.

Jankovićeva je meč počela sa dva brejka za 2:1, da bi usledila duga pauza zbog jake kiše i grmljavine. Jelena je vodila do 5:4, i imala servis za osvajanje seta, ali je napravila nekoliko grešaka (dupla servis i promašen forhend), i tada je krenula serija Vilijamsove.

"Nisam servirala dobro, a protiv Venus moraš da serviraš dobro. Bio je ovo težak žreb, Možda da je neka druga teniserka bila u ovoj rundi mogla bih da uđem u bolji ritam", rekla je Jankovićeva posle poraza.

Greške Jankovićeve Amerikanka je sjajno iskoristila, brejom je izjednačila, a onda sa osam uzastopnih gemova dobila prvi set i ubedljivo drugi sa 6:0 i plasirala se u treću rundu.

"Dugo nisam igrala protiv Jelene, pa sam u prvom setu tražila svoj ritam. Sve je došlo na svoje mesto u nastavku meča, igrala sam agresivno i nametnula svoj stil", rekla je Vilijamova posle meča.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Prolazi mi vreme, treba mi pomoć

Izvor: Blic, 05.Apr.2012

Posle poraza od Venus Vilijams sa 7:5, 6:0 u drugom kolu WTA turnira u Čarlstonu, Jelena Janković je izjavila da je svesna da polako ali sigurno ulazi u drugi deo svoje karijere i da joj je stoga potrebna pomoć..."Moj nivo igre nije bio baš visok ovog puta. Protiv Venus morate da servirate dobro....

Nastavak na Blic...

Venus zaustavila Jankovićevu

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2012

Jelena Janković je izgubila od Amerikanke Venus Vilijams sa 7:5, 6:0 u drugom kolu turnira u Čarlstonu. Meč je bio prekinut posle tri gema u prvom setu zbog kiše, a nakon toga bolje se snašla Amerikanka i došla do zaslužene pobede.. – Dugo nisam igrala protiv Jelene, pa sam u prvom setu tražila...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Janković: Pod hitno mi je potreban trener

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2012

Jelena Janković priznala je posle poraza od Venus Vilijams (7:5, 6:0) u drugom kolu Čarlstona da mora da popravi mnogo stvari u svojoj igri.. – Stvarno danas nisam bila na svom nivou. Protiv Venus morate dobro da servirate, moram mnogo da radim na tom elementu. U stvari, ima mnogo toga što je potrebno...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Venus prejaka za Jankovićevu

Izvor: Danas, 05.Apr.2012

Fed kup reprezentativka Srbije Jelena Janković poražena je u drugom kolu turnira u Čarsltonu od nekadašnje svetske igračice broj jedan, Amerikanke Venus Vilijams sa 2:0 (7:5, 6:0). Jankovićeva je ovim porazom nastavila sa lošim rezultatima ove sezone, a s obzirom na to da je prošle godine u Čarsltonu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.