Venus izbacila Jelenu u Čarlstonu

Izvor: Studio B, 05.Apr.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venus izbacila Jelenu u Čarlstonu

Jelena Janković poražena već u drugom kolu od Amerikanke Venus Vilijams - 5:7, 0:6.

Jelelna Janković, koja je turnir u Čarlstonu osvojila 2007, a na kojem je stigla do polufinala 2011. godine, poražena je ove godine već u prvom meču.

Srpska teniserka je kao sedmi nosilac bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je bolja od nje bila Venus Vilijams - 5:7, 0:6.

Iskusna, 31-godišnja Amerikanka tako je izjednačila rezultat u međusobnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << duelima na 6:6. Ujedno, ovo je bila tek druga pobeda Venus nad Jelenom na šljaci u njihovih šest mečeva na toj podlozi.

U uvodna tri gema napravljena - tri brejka. Džej Džej je povela 2:1, a onda je kiša, praćena grmljavinom, prekinula meč. Po povratku teniserki na teren, Srpkinja je stigla do 5:4 i tada servirala za osvajanje seta. Međutim, Amerikanka je napravila još dva brejka - 7:5.

Seriju je nastavila i u drugom setu, "vezala" je čak devet gemova, pa je lako i ubedljivo dobila drugi set - 6:0.

Starija sestra Vilijams, trenutno 87. na WTA listi, za plasman u četvrtfinale boriće se sa Australijankom Anastasijom Rodionovom.

Nagrdadni fond turnira u Čarlstonu je 740.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Dzej

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.