Uživo: Slalom Bejla od centra terena za povratak vođstva, Barsa - Real 1:2!

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Slalom Bejla od centra terena za povratak vođstva, Barsa - Real 1:2!

U toku je finale Kupa kralja na Mestalji u Valensiji, a sredinom drugog poluvremena rezultat je 1:1.

U mnogo boljem raspoloženje su navijači Reala i dočekali meč za trofej, o čemu svedoče i fotografije koje je reporter Blicsporta zabeležio na ulicama Valensije satima pre početka duela giganata španskog fudbala.

Ušla je Barselona u meč bez povređenog Pikea, uz pad forme Mesija i dva uzastopna poraza, od Granade i Atletika u Ligi šampiona. Sa druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Real nije računao samo na Kristijana Ronalda, ali su njegovi saigrači bili odlučni u nameri da pokažu kako igra ne zavisi samo od njega.

Igrali su brže i tečnije, a dali su razlog za slavlje svojim navijačima već u 11. minutu, kada je Di Marija posle prodora po levom boku matirao Pinta za vođstvo.

Barselonina tradicionalna prednost u posedu lopte nije donela produktivnost, Real je bio konkretniji kad god je kretao u napad, a malo je falilo da Isko udvostruči prednost u 34. minutu, kada je Alba uklizao. Nezaobilazni su bili i teatralni padovi, svađe i pritisci na arbitra, koji je odolevao standardnom repertoaru fudbalera obe ekipe.

Bilo je toga i u nastavku, Real je ponovo imao blagu prednost kada su prilike u pitanju, ali je Barsa izjednačila u 68. minutu posle pravovremenog skoka Bartre, koji je udarcem glavom doneo slavlje Kataloncima.

Do 85. minuta je delovalo da se obe ekipe mire sa produžecima, kada je na scenu stupio Bejl. Dobio je loptu na samoj sredini terena uz levu aut-liniju, a onda se nezadrživo stuštio ka golu pored nemoćnog Bartre.

Nije imao ni najmanju šansu da stigne niti fizički parira Velšaninu, koji je stigavši do Pinta samo plasirao loptu kroz noge za povratak vođstva.

Finale Kupa kralja

Barselona - Real 1:2 (0:1)

(Bartra 68 - Di Marija 11, Bejl 85)

Stadion: Mestalja Sudija: Antonio Mateu

Barselona: Pinto, Alveš, Bartra, Maskerano, Alba (Adrijan od 46.), Fabregas (Fabregas od 60.), Buskets, Inijesta, Ćavi, Nejmar, Mesi

Real: Kasiljas, Koentrao, Ramos, Pepe, Karvahal, Alonso, Isko, Modrić, Di Marija, Benzema, Bejl

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.