Uživo: Crveno-beli u borbi za četvrtfinale Evrokupa, Lijetuvos - Zvezda 10:17

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli u borbi za četvrtfinale Evrokupa, Lijetuvos - Zvezda 10:17

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 18:30 u Viljnusu igraju revanš meč osmine finala Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa kog su u Beogradu savladali sa 88:82, a zbivanja sa ovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Crveno-beli su posle mnogo uspona i padova uspeli da savladaju Litvance u hali Pionir, no tim trenera Aleksandra Petrovića nikada nije bio bliži pobedi nad Zvezdom u ovoj sezoni, a izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dva evroligaška duela od nje - sa 88:77 i 99:75, pa su zato igrači Dejana Radonjića najavili borbu u revanšu "kao da se igra od nule".

TRENUTNO: Prva četvrtina u toku

Posle odsustva zbog povrede, Ivan Radenović se vratio u prvu petorku crveno-belih, a duel je počeo zajedno sa Lazićem, Nelsonom, Blažičem i Marjanovićem. Upravo je popularni gorostas "Bobi" odlično otpočeo ovaj duel, postigavši poene, a zabeleživši "krađu" i blokadu za manje od minut i po, pomogavši ekipi da povede sa 0:4. Ipak, Nelsonu je rano počelo da "škripi" u igri, jer je posle svog pogotka dvaput izgubio loptu u isto toliko narednih napada, pa je domaćin stigao do vođstva od 6:4 posle tri realizovana "pik-en-rola".

Ipak, to što Nelsonu uopšte nije išlo u napadu, a bilo je tu i proklizavanja i nesigurnih dodavanja, nije obeshrabrilo njegove saigrače: pogoci Radenovića i Blažiča sa distance omogućili su početak serije od 7:0 kojom su crveno-beli stigli do 8:13 u šestom minutu ovog duela.

Zvezda je uvećala prednost na 10:17 nedugo zatim, kada je i definitivno postalo jasno da Ritas uopšte nema rešenja za Bobija Marjanovića, koji se pobrinuo da gosti dobiju bitku pod obručima, ne samo u košgeterskom smislu, već i u skakačkom (u osmom minutu odnos je bio 2:8).

Šta sledi dalje?

Pobednik ovog dvomeča će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ovosezonskim Partizanovim rivalom iz prve faze Evrolige, Budiveljnikom. Kijevljani su u osmini finala najpre dobili Nanter sa 86:82 kao domaćini, a zatim su trijumfovali i u revanšu, sa 71:76. Budiveljnik je uspeo da pobedi i Partizan u Evroligi, i to sa 74:69, dok su je u Beogradu poražen sa 76:61.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Crveno-beli u borbi za četvrtfinale Evrokupa, Lijetuvos - Zvezda 8:13

Izvor: Blic, 12.Mar.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 18:30 u Viljnusu igraju revanš meč osmine finala Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa kog su u Beogradu savladali sa 88:82, a zbivanja sa ovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs...Crveno-beli su posle mnogo uspona i padova uspeli da savladaju Litvance...

Nastavak na Blic...

Zvezda sa Budiveljnikom u Kaunasu

Izvor: MozzartSport.com, 12.Mar.2014

Taman što su obezbedili plasman među osam najboljih timova u drugom po kvalitetu takmičenju na Starom kontinentu košarkaši Crvene zvezde mogu da počnu sa pripremom za četvrtfinale, pošto ih već u utorak 18. marta očekuje prvi okršaj sa Budiveljnikom. Za razliku od osmine finala Izabranici...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.