Stjepanović u novom finalu

Izvor: RTS, 20.Avg.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjepanović u novom finalu

Reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 200 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Berlinu, oborivši pritom nacionalni rekord. Najdanovski i Simonović bez polufinala na 100 metara slobodno. Knežević 28. na 200 metara mešovito.

Srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 200 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Berlinu.

Stjepanović je bio drugi u drugoj polufinalnoj grupi sa rezultatom minut i 46,79 sekundi, što je novi nacionalni rekord Srbije.

Stjepanović je ukupno zauzeo drugo mesto u polufinalu, iza svetskog i evropskog rekordera, Nemca Paula Bidermana (1:46,69).

Finalna trka na 200 metara održaće se u sredu u 18.52.

Stjepnovića očekuje izuzetno težak dan, jer će ujutro u 9:30 plivati u kvalifikacijama na 200 delfin, a u večernjem programu najpre će u plivati u finalu trke na 200 slobodno, a deset minuta kasnije u polufinalu na 200 delfin.

Stjepanović je u disciplini 400 metara slobodno u ponedeljak osvojio zlatnu medalju.

Ostali srpski plivači u utorak nisu imali uspeha.

Miroslava Najdanovski i Katarina Simonović nisu uspele da se plasiraju u polufinale trke na 100 metara slobodnim stilom.

Bogdan Knežević nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara meštovitim stilom, dok Jovana Bogdanović nije uspela da se plasira u polufinale u disciplini 100 metara prsno.

Ovako je protekao dan za srpske plivače na Evropskom prvenstvu u Berlinu:

19.25 - Velimir Stjepanović plasitrao se u finale trke na 200 metara slobodnim stilom, pošto je u drugoj polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto. Stjepanović je oborio nacionalni rekord u vremenu 1.46,79 i sa ukupno drugim vremenom u polufinalu najavio veliku borbu za novo zlato u Berlinu.

19.20 - Završena je prva polufinalna trka, Stjepanović će nastupiti u drugoj, koja je na programu za minut-dva.

19.17 - Velimir Stjepanović pliva polufinale na 200 metara slobodnim stilom. Direktan prenos na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

10.40 - Reprezentativke Srbije u plivanju Miroslava Najdanovski i Katarina Simonović nisu uspele da se plasiraju u polufinale trke na 100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Najdanovski je bila najbrža u drugoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 56,89 sekundi, dok je Simonovićeva, u istoj grupi, zauzela treće mesto s rezultatom 57,05 sekundi.

Najdanovski je na kraju imala 29. vreme, dok je Simonovićeva zauzela 32. mesto. Najbrža u kvalifikacijama bila je Holanđanka Femke Hemskerk s vremenom 53,55 sekundi.

10.30 - Reprezentativac Srbije u plivanju Bogdan Knežević nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara meštovitim stilom na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Knežević je bio deveti u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom dva minuta, četiri sekunde i 43 stotinke, a ukupno je imao 28. vreme.

Najbrži u kvalifikacijama bio je evropski rekorder, Mađar Laslo Čeh, koji je stazu preplivao za minut, 59 sekundi i 17 stotinki.

10.15 - Srpska plivačica Jovana Bogdanović nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Berlinu u disciplini 100 metara prsno.

Bogdanovićeva je u kvalifikacijama zauzela ukupno 44. mesto u vremenu 1:13,86 minuta. Najbolji rezultat u toj disciplini ostvarila je Arijana Kastiljoni iz Italije – 1:07,50 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Siljevski i Stojanović nisu uspeli da se probiju u polufinale trke na 100 metara slobodno

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 11:53

Naši plivači Radovan Siljevski i Boris Stojanović nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u plivanju u Berlinu...Naši plivači Radovan Siljevski i Boris Stojanović nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 100 metara slobodnim stilom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.