SL: Srbija razbila i Tursku

Izvor: B92, 23.Feb.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Srbija razbila i Tursku

Vaterpolisti Srbije savladali su u Istanbulu selekciju Turske 16:3 (4:1, 6:0, 1:1, 5:1), u četvrtom kolu C grupe Svetske lige.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Nikić sa četiri gola, Prlainović je postigao tri ,dok su Pijetlović i Vuksanović dodali po dva. Naši vaterpolisti ubedljivo vode u grupi s maksimalnim učinkom ispred Rumunije, Španije i Turske. Narednu utakmicu Srbija igra sredinom marta protiv Rumunije.

Čitav posao srpski vaterpolisti obavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su za 50 minuta. Igralo se prijateljski, bez većeg angažmana sa obe strane, jer Turska jednostavno nije rival koji je mogao da natera pulene naseg selektora Dejana Udovičića da prikažu veći deo iz bogatog repertoara.

Već posle nepuna dva minuta Srbija je vodila sa 3:0. Lako se nalazilo resenje za napad domaćina, a Turci su se ograničili na udarce iz daljine.U drugih osam minuta usledila je goleada našeg tima, pogoci su ređali kao na traci, pa se činilo da će domaćin doživeti katastrofalan poraz.

Međutim, u nastavku susreta naši vaterpolisti su igrali opuštenije, da bi u poslednjem delu pojačali ritam i na kraju ipak stigli do više nego ubedljive pobede.

"Očekivali smo ovakav susret i najvažnije je da je sve bilo kako smo planirali. Turska ipak nije rival koji može da nas ugrozi. Radili smo dobro proteklih dana, a naredni skup je 15. marta pred susret sa Rumunijom", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Živko Gocić je takođe potvrdio da je posao odrađen bez većeg napora.

"Pobeda je važna zbog prvog mesta u grupi, a protiv Rumunije i Španije pokušaćemo da da ostvarimo željeno i neporaženi dočekamo finalni turnir Svetske lige".

Bazen ’Enka’: 5.000 gledalaca, sudije: Adžić (Crna Gora) i Damjanakis (Grčka)

Turska: Sezar, Uslu, Altei, Okman 1, Balta, Djoskun 2, Hantei, Čataj, Jein, Sanlaz, Kizilta, Guen, Diputas.

Srbija: Soro, Vapenski, Gocić 1, Udovičić 1, Vuksanović 2, Pijetlović 2, Nikić 4, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Igrač više: Turska 4 (2), Srbija 7 (5), Peterci: Srbija 1(1).

Iz tehničkih razloga uoči utakmice nisu intonirane himne, zbog čega su se organizatori izvinili gostima i službenim licima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pobeda vaterpolista u Svetskoj ligi

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2010

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je novu pobedu u okviru grupe C Svetske lige pošto je ubedljivo savladala selekciju Turske rezultatom 16:3 (4:1, 6:0, 1:1, 5:1)...Već posle nekoliko uvodnih minuta Srbija je povela 3:0 i do kraja meča rutinskom i atraktivnom igrom došla do ubedljivog trijumfa,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ubedljiva pobeda vaterpolista Srbije nad Turskom

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Feb.2010

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas u Istanbulu domaću selekciju Turske rezultatom 16:3 (4:1, 6:0, 1:1, 5:1), u četvrtom kolu C grupe Svetske lige. Naši vaterpolisti ubedljivo vode u grupi s maksimalnim učinkom ispred Rumunije, Španije i Turske. Narednu utakmicu Srbija igra sredinom

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Srbija ubedljiva protiv Turske

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2010

BEOGRAD, 23. februara 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbija pobedila je danas u Istanbulu selekciju Turske sa 16:3 (4:1, 6:0, 1:1, 5:1) u četvrtom kolu Grupe C Svetske lige. "Očekivali smo ovakav susret i najvažnije je da je sve bilo kako smo planirali. Turska nije rival koji može da nas...

Nastavak na NaDlanu.com...

Vaterpolo: Srbija ubedljiva protiv Turske

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2010, 07:42

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbija pobedila je juče u Istanbulu selekciju Turske sa 16:3 (4:1, 6:0, 1:1, 5:1) u četvrtom kolu Grupe C Svetske lige..."Očekivali smo ovakav susret i najvažnije je da je sve bilo kako smo planirali. Turska nije rival koji može da nas ugrozi", rekao je posle pobede...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.