Preventijada – prvi sajam prevencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preventijada" – prvi sajam prevencije

Na prostoru između Studentskog centra i studentskih domova "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović" u Novom Sadu danas je održan prvi sajam prevencije "Preventijada".

"Preventijada" se organizuje povodom obeležavanja Svetskog dana srca 29. septembra i realizuje se pod sloganom "Osnaži svoj život".

Na jednodnevnom sajmu svoje aktivnosti predstavila su udruženja za mlade, udruženja mladih, institucija i organizacija civilnog društva koji se bave bilo kojim oblikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevencije.

Posetioci su imali priliku da se prijave za volontiranje, obuke i slično, a u skladu sa temom manifestacije akcenat aktivnosti i programa koji će organizacije predstaviti stavljen je na fizičke i mentalne aspekte koji utiču na kvalitet svakodnevnog života.

Sajam ima za cilj da doprinese umrežavanju institucija i organizacija, promovisanju volonterizma i aktivizma, povećanju vidljivosti rada udruženja mladih i udruženja za mlade, kao i promovisanju preventivnog ponašanja pre svega mladih, kaže se u najavi.

Manifestaciju su organizovali Udruženje Prevent i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, u sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2016. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.