Pešić: Želimo podršku publike

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: "Želimo podršku publike"

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 17 sati igraju sa Heliosom u Pioniru meč 20. kola regionalne ABA lige, uz direktni prenos na TV B92.

Trener Svetislav Pešić priželjkuje dolazak velikog broja navijača s obzirom da je Zvezda kod kuće poslednji put igrala 17. decembra.

"Želimo da publika dođe na meč i da nastavimo da igramo kao u poslednje vreme, u ritmu koji je malo uređeniji u kome su igrači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i trener pomalo napredovali. Želimo da nam navijači daju vetar u leđa i da nastavimo tamo gde smo stali".

"Da li će to doneti pobedu protiv Heliosa to se nikada ne zna jer u košarci i u sportu se rezultat broji tek kada se završi utakmica", dodao je 'Kari'.

Pešić poštuje narednog protivnika ’crveno-belih’, koji je u prvom delu sezone bio bolji.

„Helios je dosta dobra, motivisna ekipa, koju vodi moj veliki prijatelj Zmago Sagadin, jedan od najboljih trenera sa prostora bivše Jugoslavije i Evrope. I on je ušao u koncept stvaranja, kao što je to slučaj i sa nama. Mislim da oni u Sloveniji više veruju u budućnost, ali najvažnije je ono u šta mi verujemo. Ostali će polako da se upozanju i svi će biti zadovoljni".

Trener Zvezde rekao je da je njegova ekipa veoma motivisana za meč sa Heliosom i dodao je:

„Zadovoljni jer smo poslednji put u Pioniru igrali 17. decembra. U međuvremenu, malo smo se, kao, popravili, pa smo počeli da pobeđujemo, što je prvi cilj kada se baviš vrhunskim sportom. Ipak, to nama nije o glavu, jer ne možemo svaku da pobedimo, ali radimo na tome da u budućnosti bude mnogo više pobeda i, ako je moguće, da poslednja utakmica u sezoni bude završena pobedom, što bi značilo da će biti i titula. Ali, to je budućmost, mi gledamo kratkoročne ciljeve".

Zvezda je deseta na tabeli sa skorom 7-12, dok je Helios 12. sa pet pobeda i 14 poraza.

Pešić je potom upitan da prokmentariše izjavu trenera Cedevite Anzulovića, u kojoj je rekao da je Zvezda veliko razočaranje ABA lige, kao i izjavu Danka Radića, komesara za suđenje ABA lige, koji je Pešića okarakterisao kao nervoznog trenera:

„.I moje izjave na konferencije za štampu posle utakmice sa Cedevitom u najvećem delu su izvučene iz konteksta onogo što sam zaista rekao. Što se tiče te navodne izjave Anzulovića, ja znam šta mi je Zula rekao posle konferencije, kada mi je prišao i rekao doslovce da ima potrebu da mi kaže da i on misli sve što sam ja rekao na konferenciji za štampu"

„Radić mi je rekao da nije tačno da je rekao da sam nervozan, ali u ne vidim razlog zbog čega ponekada i da ne budem nervozan, to je karaktersitika svakog normalnog čoveka, a sebe takvim smatram. Dakle, pozvao me je i rekao da nije tačno, da je rekao da Pešić može svima ostalima ili većini trenera da služi za primer što se tiče ponašanja i da su svi u ABA ligi srećni što sam ja tu i da je to dobro za košarku na ovim prostorima. Da mu se ponekada čini da je trener Pešić ne nervozan, nego nestrpljiv da napravi sa Crvenom zvezdom ono što bi on želeo, što mi ne smeta. Da je i rekao da sam i nervozan i to mi ne smeta jer iza toga ništa nije negativno".

Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd potpisao je sponzorski ugovor sa španskim proizvođačem automobila SEAT-om.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA: Pionir, konačno!

Izvor: Mondo, 10.Feb.2012

"Motivisani smo i srećni što posle dva meseca igramo pred svojom publikom. U međuvremenu smo počeli da pobeđujemo", poručuje trener Crvene zvezde Svetislav Pešić.

Nastavak na Mondo...

ABA: Partizan - Široki 86:59 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 10.Feb.2012

Košarkaši Partizana mts igraju protiv Širokog meč 20. kola regionalne ABA lige. Navijači sa nestrpljenjem očekuju debi najnovijeg pojačanja, američkog plejmejkera Dominika Džejmsa, koji je posle dobijanja ispisnice od solunskog Arisa u utorak potpisao ugovor sa crno-belima do kraja sezone.

Nastavak na Sportal.rs...

Uživo: Džejms debituje, Partizan - Široki 20:21 (1. četvrtina)

Izvor: Blic, 10.Feb.2012

Košarkaši Partizana od 20 časova igraju u hali "Pionir" protiv Širokog meč 20. kola regionalne ABA lige, a za crno-bele debituje novi američki internacionalac u taboru srpskog šampiona, Dominik Džejms...Izabranici trenera Vlade Jovanovića nisu uspeli da u uvodnoj deonici nađu rešenje za prilično...

Nastavak na Blic...

Odložen meč Makabi - Budućnost zbog zatvorenog aerodroma u Podgorici

Izvor: Blic, 11.Feb.2012, 00:55

Meč 20. kola regionalne ABA lige između Makabija i Budućnosti koja je trebalo da se odigra u subotu od 18 časova u Tel Avivu je otkazan jer je Podgoričanima otkazan let...Crnogorski šampion je za Tel Aviv trebalo da se uputi iz Austrije, no njihov let iz Podgorice za Beč je otkazan jer je zbog...

Nastavak na Blic...

Zvezda vraća dug Cedeviti

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012

Izvor: pressonline. Zagrepčani su u prvom meču u „Pioniru" pobedili Beograđane trojkama Marka Cara i Matijaža Smodiša u finišu. Svetislava Pešića pokušaće da nastavi dobru seriju i iznenadi favorizovane domaćine u odloženoj utakmici 17. kola.... . Košarkaši Crvene zvezde otputovali...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.