Peking, početak velikog teniskog finiša

Izvor: RTS, 29.Sep.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking, početak velikog teniskog finiša

Najbolji teniser sveta počinje završni deo sezone duelom sa Špancem Giljermom Garsiom Lopezom na turniru u Pekingu. Đoković je do sada četiri puta osvojio turnir u Pekingu, na njemu nije doživeo nijedan poraz u karijeri, a naglasio je da uživa da igra u Kini i da se uvek raduje susretu sa navijačima u toj zemlji.

Naš najbolji teniser je izuzetno popularan u Pekingu što mu, uz odlične uslove za igru, izuzetno prija i već se odrazilo sa četiri osvojene titule.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />„Čim stignem u Kinu, osećam velikodušnost i dobrodošlicu ljudi. To je prvi pozitivan osećaj onog trenutka kada dotaknem tlo Kine. Potom sledi teren, koji uz sve uslove, pogoduje mom stilu igre. U poslednjih četiri-pet godina na Centralnom terenu igram svoju najbolju igru. Ovaj turnir je rastao tokom svih ovih godina u svakom smislu. Vidi se sve veći broj navijača koji dolaze da podrže svoje omiljene tenisere. Imam veliki fan klub ovde, u kojem su posebno tinejdžeri, oni dolaze i podržavaju, daju mi poklone svakog dana. Zbog toga se osećam posebno i to mi daje motivaciju da odigram svoj najbolji tenis ovde", istakao je Đoković.

Đoković i Garsija su do sada pet puta odmeravali snage i sve mečeve je dobio naš teniser, pa ga ljubitelji tenisa smatraju favoritom.

Ovaj meč je manje izazvao pažnju novinara od činjenice da se na turniru u Tokiju u takmičarsku konkurenciju, posle pauze duže od tri meseva, vraća Rafael Nadal. Po rasporedu žreba prvi i drugi teniser sveta mogli bi da ukrste rekete tek u finalu. Odgovarajući na pitanja novinara tom rivalstvu, Đoković je opet demonstrirao da je No1e i van terena.

„Ako se budemo sastali ovde, to će očigledno biti veliki izazov za obojicu. Naravno, uvek se radujem takvim velikim mečevima, ali je dug put do tada. Ovo će biti njegov prvi turnir od Vimbldona, a siguran sam da još nije siguran kako će izgledati njegova igra na terenu. On je definitivno uvek jedan od najvećih favorita na bilo kom turniru, jer, on je Nadal i on je veliki šampion", naglasio je Đoković.

Rezultat Turnira u Pekingu bitno će uticati i na rang listu najboljih tenisera. Direktni suparnici na ATP listi, Đoković i Nadal ovde brane 500, odnosno 300 bodova i rezultat njigovog eventualnog duela će se svakako odraziti na bodovnu situaciju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak prepustio tri gema na startu

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 08:39

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na turniru u Pekingu, pobedom nad Špancem Giljermom Garsija –Lopesom...Đoković je u svom prvom meču posle 25 dana i polufinala US Opena slavio sa 6:2, 6;1, posle jednog sata i četiri minuta igre...Rival srpskom teniserom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.