Partizan u derbiju osigurao titulu

Izvor: B92, Beta, 08.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u derbiju osigurao titulu

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 u 136. 'večitom derbiju' u okviru 24. kola Jelen Superlige.

Prvi gol postigao je Lamin Dijara u 11. minutu, posle sjajnog prodora i dodavanja Nemanje Tomića, a konačnih 2:0 postavio je rezervista Nikola Vujović u 82. minutu fantastičnim 'drop-kik' udarcem. 'Crno-beli' su tako posle osam godina pobedili Zvezdu na svom stadionu i povećali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su prednost u prvenstvu na 14 bodova.Partizan je ovim trijumfom izjednačio skor u 'večitim derbijima' na svom terenu.

Pred početak meča ispred severne tribine dogodili su se manji incidenti, a posle drugog gola Partizana na više mesta su zapaljene stolice na severnom delu stadiona. Nakon utakmice policija je privela oko 50 navijača Zvezde.

U prvih 10-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena. Prvi su do prilike došli gosti, kada je u 11. minutu Kleo glavom spustio loptu za Oumarua, koji je pobegao Gavrančiću, ali je šutirao malo pored gola.

Već u sledećem napadu Partizan stiže do vođstva. Nemanja Tomić je proturio loptu kroz noge Pejčinoviću, ušao u kazneni prostor i na drugoj stativi pronašao Lamina Dijaru, koji sa metar prosleđuje lopru u prazan gol. Štoperi Zvezde Tomović i Tutorić vrlo su loše reagovali kod vodećeg gola 'crno-belih'.

U 18. minutu Tomović je postigao gol, ali je sudija Dragan Krstić još ranije prekinuo igru zbog, čini se, opravdano dosuđenog prekršaja.

Nedugo zatim odbrana Partizana neshvatljivo je pustila Isaha da neometano dotrči do ivice šesnaesterca. Ganijac je šutirao po zemlji, ali je golman Mladen Božović dobro skratio ugao i uhvatio loptu.

Malo je nedostajalo da Partizan duplira prednost u 28. minutu. Tomić je odlično šutirao sa 20-ak metara, Stamenković je odbio loptu, a Dijara je sa 7m traljavo zahvatio loptu i pogodio golmana Zvezde u nogu.

Samo minut kasnije gosti su imali priliku za izjednačenje – Lazetić je poslao loptu u šesnaesterac, a Kleo je glavom poslao loptu tik pored desne stative.

Do kraja poluvremena 'crveno-beli' su imali dva solidna pokušaja – Kleo je šutirao glavom, a Milijaš je iz slobodnog udarca sa 20m pokušao nedovoljno snažno i precizno.

Iako je Zvezda bila u rezultatskom zaostatku, drugi deo igre protekao je u dominaciji domaćih, a 'crveno-beli' nisu napravili nijednu ozbiljniju priliku.

U 55. minutu odbrana Zvezde smušeno je reagovala, ali je Stamenković sprečio siguran gol posle duplog pasa Moreire sa Dijarom. Golman Zvezde ponovo je sjajno reagovao deset minuta kasnije, kada je osujetio Vašingtonov pokušaj sa 10-ak metara.

Moreira je u 71. minutu propustio još jednu stopostotnu priliku. Portugalac je prevario Tutorića i Ninkova, ali je Stamenković ponovo na vreme istrčao i intervenisao.

U 82. minutu Partizan zasluženo dolazi do drugog gola fenomenalnim 'drop-kik' udarcem Nikole Vujovića. Odbrana Zvezde nije uspela da raščisti situaciju ispred gola posle još jedne odbrane Stamenkovića, lopta se posle duela Dijare i Tutorića odbila do Vujovića, koji topovskim udarcem rešava pitanje pobednika – 2:0.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do drugog minuta nadoknade kada je, stiče se utisak, Zvezda oštećena za jedanaesterac posle solo-prodora Bernarda Parkera.

Partizan: M.Božović, Stevanović, Obradović, Đorđević, Gavrančić, Fejsa, Tomić, Moreira, Ljajić (od 59' Vujović), Bogunović (od 52' Vašington), Diara (od 90' Petrović)

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tutorić, Tomović, Pejčinović, Aval Isah, Milijaš (kap.), Lazetić (Šišić od 59'), Koroman, Oumaru (Parker od 59'), Kleo
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan siguran protiv Zvezde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2009

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu Crvenu zvezdu sa 2:0 u 24. kolu Super lige Srbije i tako povećali prednost na tabeli...Golove za Partizan postigli su Lamin Dijara u 12. i Nikola Vujović u 82. minutu meča...Šampion Srbije sada ima 14 bodova više u odnosu na "večitog"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dijara i Vujović rešili 136. večiti derbi!

Izvor: Blic, 08.Apr.2009

Fudbaleri Partizana su gotovo sigurno obezbedili titulu prvaka Srbije nakon što su u 136. večitom derbiju savladali Crvenu zvezdu na svom terenu rezultatom 2:0...Posle današnje remija Vojvodine i Čukaričkog Partizan beži 13 bodova ekipi iz Novog Sada i 14 večitom rivalu čiji igrači očigledno...

Nastavak na Blic...

Šampionat rešen, ostaje još Kup

Izvor: 24sata, 09.Apr.2009, 02:37

Gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan fudbalerima Partizana da posle punih osam godina na svom terenu savladaju anemičnu Crvenu zvezdu 2:0 (1:0). Crno-beli su praktično odbranili titulu, jer devet kola pre kraja imaju 13 bodova više od Vojvodine, kojoj gostuju u subotu, i čak 14 od komšija iz...

Nastavak na 24sata...

PARTIZAN OVERIO TITULU!

Izvor: Press, 09.Apr.2009

Crno-beli savladali večitog rivala sa 2:0 (1:0) u 136. večitom derbiju i praktično odbranili titulu. Jokanovićeva ekipa u potpunosti nadigrala komšije, pobeda Partizana mogla da bude i ubedljivija. .Partizan je u 136. večitom derbiju overio titulu! Pobedom nad Crvenom zvezdom od 2:0 (1:0)...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.