Trijumf Partizana, porazi Bačke i Spartaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Partizana, porazi Bačke i Spartaka

Fudbaleri Partizana zabeležili su četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu ove sezone, pošto su danas u Gornjem Milanovcu savladali Metalac sa 1:0, u 10. kolu Super lige.

Pobednički gol postigao je Leonardo u 61. minutu. On je iskoristio pogrešno dodavanje igrača domaćina, osvojio loptu sa desne strane na oko 25 metara, onda se približio šesnaestercu i sa oko 18 metara silovitim šutem savladao Nemanju Belića.

Partizan je do kraja utakmice imao još jednu odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šansu, ali je Uroš Đurđević iz blizine promašio "zicer". Ante Mitrović je u 81. minutu mogao Metalcu da donese izjednačenje, ali je za malo promašio okvir šutem iz daljine.

Partizan je ove nedelje pobedio i Napredak u Kupu sa 3:1, tako da mu je ovo bila ukupno peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima.

Crno-beli sada na 3. mestu imaju 19 bodova, ali i meč više Vojvodine, koja je prva sa 23 i druge Crvene zvezda, koja ima 22. Radnički je četvrti sa 17 bodova. On kasnije danas dočekuje Radnik.

Nikolić: Nije bilo lepo za gledanje, ali smo zasluženo pobedili

Trener Partizana Marko Nikolić ocenio je da su njegovi fudbaleri zasluženo danas pobedili Metalac u Gornjem Milanovcu, ali je priznao da ta utakmica 10. kola Super lige nije bila mnogo lepa.

"Važna pobeda za nas. Metalac je organizovana ekipa, a utakmica je bila dinamična, ali ne mnogo lepa za gledanje. U prvih 15 minuta igrali smo dobro, a u prvoj trećini drugog dela imali smo dve dobre prilike. Nismo ih iskoristili, ali onda je Leonardo postigao prelep gol, za zasluženo slavlje", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan u sledećem kolu igra protiv Mladosti.

"Mogli smo da postignemo još jedan gol, ali kad se sve sabere, bili smo bolji za taj jedan gol. Hvala navijačima koji su došli u Gornji Milanovac da nas bodre. Okrećemo se duelu s Lučancima", rekao je Nikolić.

Voždovac slavio protiv Novog Pazara

Fudbaleri Voždovca pobedili su danas na svom stadionu Novi Pazar sa 1:0, u 10. kolu Super lige Srbije.

Strelac je bio Jovan Stojanović u 83. i 90. minutu.

Voždovac je pobedio posle tri utakmice i sada je osmi na tabeli sa 14 bodova. Pazar je nastavio loš niz i posle 10 kola zauzima 12. mesto sa osam bodova.

Radnički sam na trećem mestu

Zvezda je pobedom skinula Vojvodinu sa prvog mesta i sada ima 25 bodova. Vojvodina je druga sa 23, a treći, sa 20 bodova, jeste niški Radnički, koji je kod kuće pobedio Radnik sa 1:0.

Partizan je sada četvrti sa 19 bodova. Odmah iza Partizana je Mladost, koja je kod kuće večeras pobedila Bačku 1:0 i tako osvojila svoj 18. bod.

Napredak je kod kuće pobedio Spartak 1:0 i sada je na deobi šestog mesta sa svojim današnjim rivalom.

Javor nije uspeo da prekine seriju od šest utakmica bez pobede, pošto je danas ostvario četvrti uzastopni remi, odigravši 1:1 sa Borcem iz Čačka. "Zebre" su ovim bodom prekinule seriju od tri poraza, ali su sada poslednje na tabeli sa šest bodova, koliko ima i pretposlednji Čukarički, ali uz bolju gol razliku.

Bačka je iznad njih sa sedam bodova. Radnik je 12. na tabeli sa devet bodova, a Novi Pazar 13. sa osam.

Rezultati i strelci 10. kola Superlige:

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1 (Ruiz 11, Donald 64, Plavšić 69, Srnić 90 - Malbašić 43)

Borac - Javor 1:1 (Drašković 76 - Cvetković 54)

Mladost - Bačka 1:0 (Bojović 26)

Napredak - Spartak 1:0 (Jovović 55)

Radnički Niš - Radnik 1:0 (Pavlović 75)

Ranije danas: Metalac - Partizan 0:1 (Leonardo 61), Voždovac - Novi Pazar 2:0 (Stojanović 82, 89).

Subota: Rad - Čukarički 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 25 bodova, Vojvodina 23, Radnički Niš 20, Partizan 19, Mladost 18, Napredak 16, Spartak 16, Metalac 14, Voždovac 14, Rad 12, Radnik 9, Javor 9, Novi Pazar 8, Bačka 7, Čukarički 6, Borac 6.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Govedarica preuzima Novi Pazar

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2016, 13:37

Fudbalere Novog Pazara u nastavku sezone predvodiće trener Zoran Govedarica, potvrđeno je danas u tom superligašu...On će naslediti Zorana Marića, koji je dao ostavku posle poraza u prošlom kolu od Mladosti (1:2), dok je tim u nedelju na gostovanju Voždovcu (0:2) predvodio Izet Ljajić...Zoran...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.