Partizan bolji u sablasnom Pioniru od Zvezde, crno-beli na korak od odbrane titule!

Izvor: Blic, 19.Jun.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji u sablasnom Pioniru od Zvezde, crno-beli na korak od odbrane titule!

Košarka pristojna, atmosfera nikakva, a Partizan na korak od titule prvaka Srbije - tako se može opisati treći duel serije gde su crno-beli uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u sablasno praznom Pioniru sa 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) i povedu sa 2:1 u finalu plej-ofa srpskog šampionata-

Prvu utakmicu, nakon cirkusa i neverovatne završnice, dobila je Crvena zvezda sa 97:88, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizan izjednačio u seriji odmah u narednom susretu savladavši "večitog" rivala sa 82:62.

Prva četvrtina: Vujoševiću odmah tehnička, Zvezdi vođstvo

Nakon rampe Bogdanovića i nekoliko napada bez realizacije, Nelson je pogodio za vođstvo Zvezde, a Gagić je zakucavanjem uzvratio za 2:2 nakon minut i po igre. Jeste da je Partizan ostvario pobedu u drugom duelu, ali je Pavlović sa distance pokazao da bi igra crno-beli bila još bolja da je on bio tu.

Partizan je išao do "+4", a onda su crveno-beli do prvog tajm-auta pogodili za tri poena preko Nelsona i nastavili da drže korak za šampionom Srbije (10:9). Trener Partizana je uspeo nakon pet minuta igre da zaradi tehničku grešku, što uopšte više nije čudno za njega, tako je Nelson vratio izjednačenje 10:10.

Seriju crveno-belih od 7:0 nakon tehničke stratega Partizana prekinuo je Davis Bertans sa trojkom, a onda je Milutinov položio na tri minuta do kraja deonice za "-1" (16:15). Poveli su crno-beli u poslednjem minutu, ali je Mitrović uz faul pogodio, dok je četvrtina završena sa 19:17 za Zvezdu.

Druga četvrtina: Najbržih pet ličnih za Lazića, Partizan preokrenuo

Zvezda je nastavila grčevito da brani svoju prednost, a onda je Mitrović nastavio sa veoma dobrom igrom i još jednom pogotkom uz dva skoka u napadu, pa je za crveno-bele nakon tri minuta druge deonice bilo 25:20. Pavlović je sa osam metara vratio "-2", a Bogdanović doneo trojkom preokret i Radonjićev tajm-aut.

Milutinov je na pola četvrtine zaradio već treću ličnu grešku što je stvorilo velike probleme u reketu Partizana, ali je uspeo Branko Lazić da ga prestigne sa pet ličnih grešaka što verovatno nije odavno zabeleženo u evropskoj košarci. Partizan je preokrenuo na 29:25. Kada je Pavlović napravio ličnu u ofanzivi, Simonović je brzom realizacijom smanjio već veliku razliku za crno-bele na 34:30.

Marjanović je prvi došao do dvocifrenog učinka posle dobrog građenja i polu-horoga, ali je Partizan konstantno dobrom odbranom pravio veću razliku sve do 44:37 kako se i otišlo na odmor.

Treća četvrtina: Crveno-beli se približili, tehnička Katića vratila Partizan na pristojnu razliku

Bogdanović je totalno preuzeo dirigentsku palicu i već u 27. minutu igre sakupio 20 poena, a onda je krenula razmena vatre sa linije za tri poena, sa jedne strane Tadija Dragićević, a sa druge Saša Pavlović tako da je rezultat bio 56:50 za Partizan. Taman kada se Zvezda primala na "-4", Katić je napravio tehničku grešku, pa je Milutinov pogodio jedno slobodno bacanje, a zatim u sledećem napadu polaganje za 59:52 na 50 sekundi do poslednje deonice.

Brza paljba i igra je totalno ošamutila crveno-bele koji su dozvolili još vrlo laka četiri poena za "večitog" rivala koji je pun sebe otišao na odmor pred početak četvrte četvrtine sa prednošću od "+11" (63:52).

Četvrta četvrtina: Zvezda jurila prednost, Partizan lagano kontrolisao igru

Nekako se činilo da će Partizan vrlo lako održati prednost, ali se to nije desilo, jer su crveno-beli došli posle tri minuta do "-7". Ipak, trojka Partizana bila je dovoljna da se vođstvo vrati na dvocifrenu razliku (70:60). Spoljna linija Zvezde se previše umarala, tako da nije bila precizna na kraju četvrtine, iako je uspela da reši deonicu u svoju korist (15:14), ali je Partizan na kraju proslavio drugu pobedu i preokret u seriji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan bolji u praznom Pioniru od Zvezde, crno-beli na korak do nove titule!

Izvor: Blic, 19.Jun.2014

Košarka pristojna, atmosfera nikakva, a Partizan na korak od titule prvaka Srbije - tako se može opisati treći duel serije gde su crno-beli uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u sablasno praznom Pioniru sa 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) i povedu sa 2:1 u finalu plej-ofa srpskog šampionata...Prvu...

Nastavak na Blic...

KORAK KA ODBRANI TITULE: Partizan opet bolji od Zvezde u sablasno praznom Pioniru!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2014, 11:31

Srpski šampion je trijumfovao sa 77:67 čime je poveo sa 2:1 u pobedama i napravio dobru uvertiru za odbranu titule

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.