PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Tomić presekao, Šaranov brani, Božinov u špicu! Lukić prvi ulazi

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Tomić presekao, Šaranov brani, Božinov u špicu! Lukić prvi ulazi

Trener crno-belih sa petoricom derbi debitanata dočekuje Zvezdu

Kako na pripremama, tako i derbiju. Tim uigravan tokom boravka na Kipru konačno će se predstaviti srpskoj javnosti. I to u utakmici od koje veće – nema. Partizan će Crvenoj zvezdi u 150. večitom derbiju (subota, 17 časova) suprotstaviti drastično izmenjenu, ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za koju Ivan Tomić veruje da će doneti potpuno drugačiji rezultat u odnosu na premijerni sa OFK Beogradom.

Poslednju nedoumicu otklonio je večeras. Posle treninga, završenog pred okršaj koji ništa ne odlučuje – jer je sve rešeno - "presekao“ je u korist Bojana Šaranova, zimski novajlija debitovaće za Parni valjak baš protiv crveno-belih, pošto je istisnuo iz tima Filipa Kljajića, posle samo jedne utakmice.

Za ostale igrače nije bilo dileme, pa će stručni štab odlučio da meč 24. kola Superlige počnu:

Šaranov – Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac -  Everton, Brašanac, Saša Ilić A. Stevanović, Mihajlović – Božinov.

Ova ekipa, uvežbavana na treninzima i kontrolnim utakmicama u Nikoziji, uspevala je visokim presingom da u ranoj fazi protivničkih napada osvoji loptu i započne svoje akcije, što će biti i osnovna ideja vodilja Ivana Tomića u derbiju. Mladi strateg će se u ofanzivni osloniti na brzinske sposobnosti Alena Stevanovića i Nemanje Mihajlovića, verujući da mogu da „probiju“ Zvezdine bekove, Luisa Ibanjeza i Marka Petkovića, a posle toga završe napad ili proigraju Valerija Božinova, od koga stručni štab očekuje da nastavi tamo gde je stao s kraja jeseni, kad je dobacio do 12. prvenstvenog gola.

Tomić će u Humskoj 1 predstaviti šestoricu novih igrača u odnosu na duel sa OFK Beogradom i čak petoricu derbi debitanata, s obzirom da će prvi put protiv Crvene zvezde zaigrati Bojan Šaranov, Miroslav Bogosavac, Nemanja Mihajlović, ali i tandem stranaca – Sedrik Gogua i Everton Luiz – koji će biti na posebnom psihološkom, ali i ispitu fudbalske zrelosti, jer se prvi put u karijeri suočavaju sa utakmicom ovakvog naboja.

Crno-bele će na teren izvesti Saša Ilić, kapitenu Partizana biće to rekordni 26. večiti derbi, međutim, upravo je iskusni vezista, mahom zbog godina (39) prvi kandidat da napusti igralište. U tom slučaju trebalo bi da ga zameni Saša Lukić. I to ne pre 60. minuta. Naravno, pod uslovom da ne bude nepredviđenih okolnosti (povreda, kartona).

Lukić je status prve rezerve zaslužio igrom i ponašanjem u jesenjem delu sezone i predstavlja skrivenog džokera u Tomićevom špilu, iz kojeg kao potencijalni aduti vire Nebojša Kosović, Veljko Birmančević, Dušan Vlahović...

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MOZART Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KRUPNA PROMENA: Tomić pripremio iznenađenje za derbi!

Izvor: HotSport.rs, 27.Feb.2016

Uoči sutrašnjeg derbija sa Crvenom zvezdom, trener Partizana Ivan Tomić odlučio je da napravi veliku promenu u sastavu.. . Ostalo je još samo malo do početka jubilarnog 150. ‘večitog’ derbija i dok svi nagađaju koji će sastavi sutra od 17 časova istrčati na teren stadiona u Humskoj, večeras...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.