Novak Đoković najbolji sportista 2010.

Izvor: Studio B, 24.Dec.2010, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković najbolji sportista 2010.

Najbolji sportista 2010. godine, po izboru lista Sport, je teniser Novak Đoković, sa osvojenih 54 poena, izjavio je predsednik žirija Dejan Bodiroga.

Đoković je i pre tri godine dobio ovo priznanje, zlatnu značku lista Sport, a ove godine je nagradu, umesto njega, primio Novakov brat, Đorđe Đoković.

Bodiroga je, na 54. dodeli priznanja lista Sport, rekao da je na drugom mestu odbojkaš Nikola Grbić sa 34 glasa žirija, dok je na trećem mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << streljašica Zorana Arunović.

Za ovo priznanje bilo je 10 kandidata: odbojkaš Nikola Grbić, fudbaler Dejan Stanković, vaterpolista Vanja Udovičić, karatista Dejan Umićević, streljašica Zorana Arunović, teniser Viktor Troicki, košarkaš Miloš Teodosić, Novak Đoković, karatista Slobodan Bitević i kuglaš Vilmoš Zavarko.

Žiri koji su činili urednici i novinari lista Sport izabrali su sestre Oliveru i Nikolinu Moldovan za najbolje mlade sportistkinje u 2010. godini. Nagradu im je uručila ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

Ovo je bila velika godina i privilegija je biti ministar sporta u Srbiji, rekla je ona i istakla da će 2011. godine biti nešto veći budžet za sport.

Glavni i odgovorni urednik Novosti Manojlo Vukotić istakao je da su sportisti svojim rezultatima nadmašili ono što država postiže. Nadam se da ćete, uz pomoć države i malo više sportske srpske sloge i naredna godina biti godina uspeha, zaključio je Vukotić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Sport'': Novak Đoković najbolji sportista godine

Izvor: Sportske.net, 24.Dec.2010

U tradicionalnom izboru lista ''Sport'', priznanje za najboljeg sportistu u Srbiji pripalo teniskom asu Novaku Đokoviću. Reprezentativke Srbije u kajaku sestre Moldovan nagrađene priznanjem za najboljeg mladog sportistu.

Nastavak na Sportske.net...

Đoković sportista godine u izboru 'Sporta'

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Dec.2010

Teniser Novak Djoković proglašen je večeras za sportistu godine u Srbiji, u tradicionalnoj 54. anketi dnevnog sportskog lista "Sport". Djoković je dobio ukupno 54 glasa, trijumfujući ispred ispred odbojkaša Nikole Grbića i strelca Zorane Arunović.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

"SPORT": Đoković sportista godina

Izvor: Mondo, 24.Dec.2010

Novak Đoković proglašen je za sportistu godine u Srbiji, u tradicionalnoj 54. anketi dnevnog sportskog lista "Sport".

Nastavak na Mondo...

Đoković sportista godine u izboru „Sporta“

Izvor: Politika, 25.Dec.2010, 00:38

BEOGRAD – Teniser Novak Đoković proglašen je večeras za sportistu godine u Srbiji, u tradicionalnoj 54. anketi dnevnog sportskog lista „Sport”...Đoković je dobio ukupno 54 glasa, trijumfujući ispred ispred odbojkaša Nikole Grbića i strelca Zorane Arunović...Među kandidatima za najboljeg...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.