Moćni Ajon preporodio Real

Izvor: MVP.rs, 12.Feb.2016, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Ajon preporodio Real

Odigrane su prve utakmice sedmog kola Top 16 faze.

Real Madrid je zvanični šampion Evrope i daleko se nalazi od forme koja bi opravdala tu titulu. Upitan je plasman u četvrtfinale, a nadu da "kraljevski klub" uspe da se plasira je održao sjajni Gustavo Ajon, koji je nosio Špance do važne pobede nad Himkijem u Rusiji (82:93).

Meksikanac je već sada favorit za osvajanje MVP titule sedmog kola, a imao je valorizaciju 41. Postigao je 24 poena, uz 13 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pet ukradenih lopti i odličan šut (10/12 za dva, 4/6 sa penala). Pratio ga je Serhio Ljulj sa 17 poena, šest skokova i 11 asistencija. Džejms Ogastin se kod domaćih istakao sa 20 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Tajris Rajs ubacio 12 poena, a imao je i po četiri skoka i izgubljene lopte, kao i devet dodavanja.

Fenerbahče je u Istanbulu razbio Unikahu rezultatom 80:59, a fantastičnu, pre svega defanzivnu, partiju je pružio Ekpe Judo. Košarkaš turskog tima je "flertovao" sa tripl-dabl učinkom, a zabeležio je 12 poena, 10 skokova i čak sedam blokada. Bogdan Bogdanović je upisao 11 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Nikola Kalinić bio skroman sa pola koša na svom kontu i pet skokova. U poraženom timu je dobar bio Demarkus Nelson sa 13 poena i po tri skoka i asistencije. Nemanja Nedović je postigao devet poena, a Stefan Marković i dalje odsustvuje zbog povrede.

Laboral Kuća nastavlja da gazi. Nova žrtva kluba iz Vitorije je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg evroligaškog takmičenja, Brose Baskets. Konačan rezultat je bio 90:64, a Janis Burusis nastavlja da dominira. Grčki igrač je zabeležio dabl-dabl učinak od 18 poena i 11 skokova. Pratio ga je Majk Džejms sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Bredli Vonamejker se kod Nemaca istakao sa 11 poena i po tri skoka i asistencije, dok je Elijas Heris zabeležio osam poena i šest uhvaćenih lopti.

Ostale četiri utakmice sedmog kola TOP 16 faze Evrolige će biti odigrane u petak.

Rezultati:

Himki - Real Madrid 82:93

Fenerbahče - Unikaha 80:59

Crvena zvezda Telekom - Cedevita 94:74

Laboral Kuća - Brose Baskets 90:64

Petak:

Lokomotiva Kubanj - Darušafaka

CSKA - Olimpijakos

Panatinaikos - Anadolu Efes

Barselona Lasa - Žalgiris

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.