Leb osvojio devetu WRC titulu!

Izvor: B92, 07.Okt.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leb osvojio devetu WRC titulu!

Vozač Sitroena Sebastijan Leb obezbedio je devetu uzastopnu titulu u Svetskom reli šampionatu dva takmičenja pre kraja sezone, trijumfom na Reliju Francuske.

Ta titula vrlo lako bi mogla da bude i poslednja u reliju za Francuza, pošto je pre desetak dana objavio da će se naredne sezone takmičiti na samo nekoliko relija, pre nego što bi se 2014. godine prebacio u Svetski šampionat turing automobila (WTCC).

Leb je u Francuskoj došao do 75. pobede u karijeri, sa 15 sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednosti u odnosu na vozača Forda Jari-Matija Latvalu, dok je treći bio Miko Hirvonen u drugom Sitroenu. Zahvaljujući tom rezultatu, Sitroen je takođe obezbedio titulu u konkurenciji konstruktora.

Pred početak takmičenja u Francuskoj, Leb je rekao da mu je glavni cilj da reli završi ispred Hirvonena, inače svog glavnog konkurenta za titulu, i da ne razmišlja toliko u pobedu. Ipak, potpuno tipično za njega, od samog početka do kraja takmičenja u Francuskoj, Leb je bio potpuno dominantan i tako je došao do nove pobede, svoje osme ove sezone.

Leb je devetom titulom još jednom pokazao da je potpuno neprikosnoven u svetu auto-moto sporta. Iako discipline između sebe ne mogu da se porede, Leb je još prošle godine uspeo da se izdvoji ispred Mihaela Šumahera, sedmostrukog šampiona Formule 1, i Valentina Rosija, koji ima sedam titula u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata. Pošto je Šumaher pre samo nekoliko dana objavio povlačenje izvesno je da neće moći ni da pripreti Lebu, ali ‘Doktor’ i dalje vozi, ali će, ipak, Leb za mnoge biti bez premca.

Svetski šampionat nastalvja se Relijem Sardinije koji je na programu od 18. do 21. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sebastijan Leb osvojio devetu uzastopnu WRC titulu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2012

STRAZBUR - Francuz Sebastijan Leb obezbijedio je danas svoju devetu uzastopnu titulu u Svjetskom reli šampionatu (WRC).

Nastavak na Nezavisne Novine...

WRC: Loeb pobedio u Francuskoj i osigurao titulu šampiona

Izvor: AutoBlog, 07.Okt.2012

Vozač Citroëna Sebastien Loeb (38) osvojio je Francuski reli i ujedno i matematički osigurao devetu uzastopnu titulu šampiona u Svetskom reli šampionatu (WRC). Pred domaćom publikom Loeb je došao do šeste pobede na Francuskom reliju, osme ove sezone i 75. u karijeri u WRC-u. Deveta titula...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.