Izvor: Beta, 25.Jun.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja želi pobedu protiv Urugvaja

PORT ELIZABET, 25. juna 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Južne Koreje pokušaće sutra u osmini finala Svetskog prvenstva da pobedi Urugvaj i tako prekine niz od pet poraza u medjusobnim duelima.

Reprezentacije Južne Koreje i Urugvaja do sada su odigrale pet utakmica, četiri meča završena su pobedom Urugvaja, uz jedan remi.

"Gledali smo nekoliko njihovih utakmica, Urugvaj je kvalitetna i snažna ekipa. Dobro su igrali u grupnoj fazi takmičenja. Moramo ozbiljno da se pripremimo", rekao je fudbaler sredine terena Južne Koreje Ji-sung Park.

Južna Koreja je do sada osam puta igrala na Mundijalu, a ovo će biti drugi put da je stigla do druge faze. Prethodno, to joj je uspelo 2002. godine, kada je organizovala turnir sa Japanom.

"Cilj je bio da se plasiramo medju 16 najboljih. Fantastično je učestvovati u pisanju istorije korejskog fudbala", dodao je Park.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optimizam u timovima J. Koreje i Urugvaja pred osminu finala

Izvor: SrbijaNet.rs, 25.Jun.2010

Susretom osmine finala Urugvaj Južna Koreja sutra u Port Elizabetu počinje druga faza fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi, a u obe selekcije vlada uverenje da imaju realne šanse da se domognu četvrtifnala. Sutrašnji rivali su u takmičenju po

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Greške se više ne praštaju

Izvor: Danas, 25.Jun.2010

Petnaest radnih dana je iza učesnika Svetskog prvenstva, još toliko je ispred onih koji će u narednoj fazi beležiti samo pobede, makar i posle jedanaesteraca. Osmina finala počinje u subotu kada igraju Urugvaj i Južna Koreja, odnosno SAD i Gana.

Nastavak na Danas...

Urugvaj i Južna Koreja otvaraju 1/8 finala

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2010, 01:14

Reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje igraju sutra u 16 časova prvu utakmicu osmine finala, kojom će početi drugi krug Mundijala.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.