Hoće li Crnogorci ukrasti Srbiji Filipa Kostića?

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li Crnogorci ukrasti Srbiji Filipa Kostića?

Igrač kaže da kontakti postoje, Mitar Mrkela tvrdi da ne postoje uslovi za promenu nacionalnog dresa

Taman kada je izgledalo da je Srbija u Filipu Kostiću dobila igrača za velika dela, pojavila se opasnost da ga izgubi pre nego što je i zaigrao za A selekciju. Crna Gora želi mladog reprezentativca Orlova i nudi mu selidbu u jato Sokolova.

Kostić je u baražu protiv Španije potvrdio da je veliki potencijal. Prošle sezone je blistao u Groningenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potom postao jedan od najskupljih igrača u istoriji Šutgarta gde u poslednje vreme polako pronalazi svoju pravu formu… Crnogorci su to pažljivo motrili, videli da mladi Kragujevčanin nije u planovima Dika Advokata i žele da to iskoriste.

Kostić priznaje da postoji ponuda Crnogoraca, iz FSS tvrde da od njegovog prelaska u Crnu goru nema ništa…

To je tačna vest. Istina je i to je sve što mogu da kažem. Još se radujem plasmanu na Evropsko prvenstvo u Češkoj sa mladom reprezentacijom Srbije, koncentrisan sam na rad i treninge, a za dalje videćemo... Kontakti postoje”,r ekao je Filip Kostić danas za Sportal.rs.

Da li su vas kontaktirali iz Fudbalskog saveza Srbije?

“Tek bi trebalo.”

U FSS tvrde da Kostić neće zaigrati za Crnu Goru…

“Filip ne razmišlja da igra za Crnu Goru, niti bilo koju drugu selekciju osim za Srbiju. I tu bih ja stavio tačku na tu priču. On je budućnost našeg najboljeg tima, uskoro bi trebalo da bude priključen A selekciji, a ne vidim zašto bi sada razmišljao o nekoj drugoj državi jer ga čeka Evropsko prvenstvo za mlade u Češkoj narednog juna, možda i Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Kada igrač podnese zahtev sa dokumentacijom u FIFA, vrlo važna stavka da bi se dobila dozvola da zaigra za drugu Asocijaciju je da je posedovao državljanstvo te nove zemlje pre nego što je zaigrao za bilo koju selekciju stare Asocijacije. Ako nema državljanstvo, poput Brazilca Klea, mora da sačeka pet godina da bi zaigrao za drugu zemlju”, istakao je pomoćnik direktora mlađih kategorija FSS, Mitar Mrkela u razgovoru za Novosti.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.