Hilkenberg novi vozač Fors Indije

Izvor: B92, 16.Dec.2011, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilkenberg novi vozač Fors Indije

Nemac Niko Hilkenberg voziće za Fors Indiju uz Pola di Restu iz Velike Britanije u narednom šampionatu Formule 1.

Hilkenberg je ove sezone bio test vozač te ekipe, a naredne će se vratiti u Formulu 1, pošto je tokom 2010. godine branio boje Vilijamsa.

Mladi nemački vozač će u Fors Indiji zameniti Adriana Zutila, za kojeg se već više meseci očekivalo da će napustiti tim.

Očigledno je da sam presrećan što ću ostati u timu i što sam dobio priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vozim sledeće sezone. Nije mi bilo lako da sa strane posmatram akciju na stazi, ali sam dao sve od sebe da pomognem timu i pokažem šta sve mogu. Veoma sam motivisan i želeo bih da se zahvalim svima koji su verovali u mene", rekao je Hilkenberg.

Di Resta je ove sezone imao impresivnu debitantsku sezone i njegov ostanak u Fors Indiji nije iznenađenje.

Radujem se svojoj drugoj sezoni u Formuli 1 i daljem napretku sa Fors Indijom. Oduvek sam govorio da volim što sam deo ovog tima, koji je ambiciozan, gladan uspeha i dobro funkcioniše. Verujem da možemo da napredujemo sledeće godine i da se umešamo u borbu sa najboljima", naglasio je Britanac.

Sada su ostala samo još dva mesta u Formuli 1, po jedno u Vilijamsu i Hispanija rejsingu, a za njih konkurišu Rubens Barikelo, Adrian Zutil, Bruno Sena, Vitalij Petrov i Haime Algersuari.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Di Resta i Hulkenberg sledeće sezone u timu Fors Indija

Izvor: Blic, 17.Dec.2011, 00:50

Ekipa Fors Indije koja se takmiči u Formuli 1 saopštila je danas da će sledeće sezone za taj tim voziti Britanac Pol di Resta i Nemac Niko Hulkenberg...Hulkenberg će sledeće godine u Fors Indiji zameniti zemljaka Adrijana Sutila...Di Resta je ove godine već vozio za Fors Indiju, tim koji je u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.