FED Kup: U finalu ponovo Italija-SAD

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED Kup: U finalu ponovo Italija-SAD

U finalu Federejšn kupa Svetske grupe drugu godinu za redom igraće Italija i Sjedinjene Američke Države.

Italija je u subotu bez problema savladala Češku sa 5:0, dok su Amerikanke u veoma zanimljivom i nezivesnom duelu pobednički poen protiv Ruskinja osvojile u dublu.

Elena Dementijeva savladala je Melani Oudin rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 0:6, 6:3 i donela prednost svom timu od 2:1. Međutim, Betani Matek-Sands je slavila protiv Ekaterine Makarove, da bi veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slavlje domaćinu donele Lizel Huber i Matek-Sands, koje su u odlučujućem dublu dobile Makarovu i Dementijevu sa 6:3, 6:1.

"Nismo očekivale da će dubl presuditi, ali se ispostavilo da je on vrlo bitan u FED kupu. On nam je i doneo trijumf u ovom uzbudljivom polufinalu", rekla je prva igračica sveta u dublu, Huberova.

Italija je prošle godine pobedila SAD i sada će biti veliki favorit pošto u finalu imaju prednost domaćeg terena. Finale je zakazano za 6. i 7. novembar.

U Svetskoj A grupi naredne sezone igraće Australija, Belgija, Slovačka, koje su izborile opstanak u mečevima plej-ofa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

FED Kup: U finalu ponovo Italija-SAD

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Apr.2010

U finalu Federejšn kupa Svetske grupe drugu godinu za redom igraće Italija i Sjedinjene Američke Države.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.