EL: Uniks od očaja do sjaja, Lengford od tragičara do junaka

Izvor: Sportal.rs, 20.Nov.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Uniks od očaja do sjaja, Lengford od tragičara do junaka

Od očaja - do pobede! Taj put su prešli košarkaši Uniksa protiv Anadolu Efesa u meču 6. kola grupe A. Ruski tim je posle vrlo loše odigrane tri deonice, "upalio motore" u poseldnjoj četvrtini i "na mišiće" savladao tim Dušana Ivkovića rezultatom 67:64.

Na klupi domaćeg tima debitovao je Jevgeni Pašutin, koji je dan ranije nasledio na mestu trenera tima iz Kazanja Argirisa Pedulakisa.

Od tragičara do junaka išla je linija Kita Lengforda, koji skoro pa ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nije mogao da pogodi do poslednje četvrtine (1 poen do poluvremena), ali je "proradio" kada je trebalo i poenima u završnici, uglavnom sa penala, doneo pobedu ruksom timu, drugu ove sezone, vrlo bitnu u nastavku borbe za Top 16.

Lengford je utakmicu za vršio sa 17 poena, od čega je čak 12 postigao sa linije slobodnih bacanja!

Gosti su vodili gotovo sve vreme, ali su propustili priliku da nokautiraju Uniks u prve tri četvrtine, kada su naspram sebe imali potpuno dezorganizovanu grupu na čelu sa u tim trenucima indisponiranim Lengfordom i Džerelsom. Efes je u nekoliko navrata imao deset poena razlike, ali su Turci ušli u problem kada je Uniks serijom 8:0 na samom startu četvrte četvrtine povratio pre svega samopouzdanje i rezultatski priključak.

Prvom i jedinom trojkom Lengforda ekipa iz Kazanja je povela 56:55, a onda je usledila rezultatska klackalica koja se na kraju srećno završila po domaći tim. Bjelica je pet sekundi pre kraja prilikom šuta za tri poena nagazio linuju auta i tako je propala poslednja šansa da Efes preokrene. Lengford je bio maksimalno siguran u penal seriji i tako se iskupio za loše izdanje u većem delu utakmice.

Ogroman doprinos pobedi Uniksa dao je i D`Or Fišer, sa 16 poena (6/6 za dva) i 9 sjkokova, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Dario Šarić sa 13 poena.

Evroliga, 6. kolo

Uniks - Anadolu Efes 67:64

Žalgiris - Real Madrid (petak, 18:45)

Sasari - Nižnji (petak, 20:30)

Grupa A

Tabela: Real Madrid 4/1, Anadolu Efes 4/2, Žalgiris 3/2, Nižnji 2/3, Uniks 2/4, Sasari 1/4.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dudin Efes poklekao na samom kraju: Bjelica ispustio pobedu u Rusiji! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2014

Efes ostaje na drugom mestu sa četiri pobede, dok Rusi sada imaju skor 2-4 i zauzimaju petu poziciju..Bivši učenik savladao Dudu! Efes Dude Ivkovića poražen je na gostovanju Uniksu- 67:64 u šestom kolu Evrolige i nedavno promovisani trener ruske ekipe Evgeni Pašutin nadmudrio je svog nekadašnjeg...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.