Danke Poldi! Ovako izgledaju bajke u fudbalu... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Mar.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danke Poldi! Ovako izgledaju bajke u fudbalu... (VIDEO)

Redak primerak igrača koji je u reprezentaciji igrao bolje nego u klubovima. Otišao je u penziju na spektakularan način u meču sa Engleskom

Bajke postoje u fudbalu, najnovija nosi ime Lukasa Podolskog.

U Nemačkoj omiljeni Princ Poldi se od dresa u kojem je doživeo najlepše trenutke karijere, oprostio na spektakularan način. Ovacijama i aplauzima preko 80.000 navijača u Dortmundu.

U poslednjem meču u dresu Pancera, Podolski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je evrogolom za minimalnu pobedu protiv ljutog rivala Engleske stavio tačku na blistavu reprezentativnu karijeru koju je započeo davne 2000. godine kao tinejdžer kojeg je Rudi Feler hrabro gurnuo u tim Elfa. I to iz Cvajte u kojoj je žario i palio u dresu Kelna!

Od tada je 13 godina bio nezamenjiv član Manšafta. Sa Nemačkom je osvojio titulu prvaka sveta, igrao na velikim takmičenjima, imao velike mečeve, pisao istoriju... U klupskoj karijeri je nosio dresove velikana kao što su Bajern, Arsenal ili Inter. Ali nikada nije blistao onako kako je to radio u dresu sa državnim grbom.

Podolski je bio redak tip igrača koji je u reprezentaciji igrao bolje nego u klubovima i uvek je bio oružje na koje su selektori mogli da se oslone. Nemačka „desetka“ mu je uvek lepo stajala, nikada je nije devalvirao... Zato je i bio idol miliona Nemaca. Zato su ga uvek voleli i gledali drugačijim očima. On je bio njihov Princ Poldi.

Zato su večeras tribine Vestfalena bile krcate transparentima podrke i zahvalnosti Podolskom za sve što je uradio za Nemačku. Zato je meč počeo video kompliacijom njegovih najboljih poteza u kojima su uživali svi gledajući ka velikom semaforu Vestfalena. Zato je morao i da drži emotivan govor pre meča.

Zato je sudbina i udesila da Podolski reši meč fudbalskom majstorijom.

Mada su Englezi učinili sve da do toga ne dođe. I mada je Joakim Lev izveo mladi tim Pancera sa novim snagama poput Vajgla, Kimiha, Sanea, Branta i Vernera. Ova trojica poslednjih tinejdžera bi mogli da nastave tamo gde je Podolski stao.

Englezi su po prvi put probali formaciju sa trojicom u poslednjoj liniji i Vokerom i Bertrandom kao ofanzivnim bočnim igračima. Uprkos skepsi engleske javnosti, ta Sautgejtova ideja se nije pokazala kao loša jer je Gordi Albion bio bolji rival u prvom poluvremenu. Vardi i Dele Ali su imali odlične šanse, Lalana je takođe mogao da savlada Ter Štegena, Englezi su bili opasniji... Kod mladog nemačkog tima se izdvajao tek Lukas Podolski pokušajima sa distance i može se reći na Panceri nisu stvorili ozbiljniju šansu u prvom poluvremenu. Kimih i Vajgl su se istakli grubom startovima...

Ali u drugom poluvremenu je sve došlo na svoje mesto. Počelo je šansama Podolskog i Branta što je bila uvertira za eksploziju oduševljenja u 69. minutu.

Podolski je raspalio po lopti sa 20 metara i postigao evrogol za pobedu! Za kraj jedne od najlepših priča u istoriji nemačkog fudbala.

Sve je bilo gotovo... Lev je izveo Podolskog u 82. minutu kako bi večiti dečak nemačkog fudbala pobrao zaslužene ovacije i aplauze. Ne samo za ovaj gol, već za svih ovih 13 godina u kojima je ponosno nosio dres Elfa.

Danke Poldi! 

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

(VIDEO) KRAJ IZ BAJKE: Podolski srušio Englesku na oproštaju od reprezentacije Nemačke

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017, 00:08

...Nemačka je u Dortmundu slavila protiv Engleske sa 1:0, a Podolski je postigao sjajan gol sa oko 25 metara u 69 minutu..Podolskom je ovo bila 130 utakmica za reprezentaciju i 49 gol..Pre početka utakmice navijači su razvili veliki transparent na kojem je pisalo: "130 utakmica, 48 golova, legenda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.